Tung förlust efter sent avgörande

Gratismatch mot Halmstads BK och 3295 personer på läktarna, lördagens måstematch för VSK började aningen långsamt men bjöd på ett spännande slut som tyvärr slutade med förlust för VSK Fotboll.

Inför omgång 20 av Superettan befann sig VSK och Halmstad på samma poäng. Tack vare VSK Fotbolls samarbetspartners var denna matchen lite extra speciell, dagens besökare bjöds på inträde och Guldkort. Båda lagen tog med sig en 2-0 seger in i dagens drabbning, Halmstad besegrade Dalkurd medan VSK stod för en övertygande laginsats mot Örgryte.

Halmstads BK tog kommando direkt och vann en straffspark redan i den 4:e minuten när en Halmstadspelare revs ner i straffområdet. Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde inget misstag från straffpunkten och satte den distinkt i Anton Fagerströms högra kryss.

I den 12:e matchminuten blev han nästan tvåmålsskytt när han frispelades men inte lyckades överlista Anton Fagerström som stod för en superb benparad.

Halmstad skulle lyckas utöka sin ledning ändå när Mikael Boman i den 27:e minuten bröstar ner ett inkast och får på en praktträff som curlar sig in bakom Anton Fagerström som står chanslös.

Resten av halvleken fortsatte utan några nämnvärda chanser och lagen gick till halvtidvila med resultatet 0-2.

VSK kom ut med en helt annan intensitet i andra halvlek och Simon Johansson som idag spelade och hyllades för sin 200:e match i VSK-tröjan var inblandad i mycket offensivt. I den 71:a matchminuten skulle han även få utdelning när Brian Span prickar stolpen och Simon Johansson befinner sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och kan enkelt placera in 1-2.

I den 79:e minuten bjuder VSK på ett vackert spelmål. Petar Petrovic startar en kontring genom att snurra bort markeringen i egna straffområdet och skickar en crossboll till Filip Tronêt, han i sin tur tar ner bollen och spelar den till en överlappande Simon Johansson vars inlägg landar precis på Karwan Safaris fötter och han gör inga misstag i sitt avslut. Kvitterat på Solid Park Arena.

I den 82:a minuten får Halmstad direkt chansen att återta ledningen när Sean Sabektar får Alexander Berntssons skott på handen och domaren blåser straff. Den här gången skjuter dock Rasmus Wiedesheim-Paul över och ställningen fortsatt 2-2.

Halmstads segermål skulle komma i den 90:e minuten när de får en frispark på vänsterkanten. Frisparken når Sadat Karim på bortre stolpen och han nickar in matchavgörande 2-3.ästa hemmamatch:

Måndag 16 september kl 19:00

Publik: 3 295

Matchens lirare: Simon Johansson

Domare: Granit Maqedonci, Göteborg