Truppförändring i VSK Fotboll

Hugo Rödlund lämnar VSK Fotboll för spel i division två-klubben Enköpings SK. Hugo har möjlighet att komma tillbaka till VSK på samma villkor som han lämnar för ESK.

– Vi är överens om att gå skilda vägar. Konkurrensen i truppen är tuff och vi erbjöd olika alternativ för att Hugo skulle få speltid på seniornivå, men han valde själv att bryta kontraktet för att istället satsa på spel i Enköpings SK. Det är såklart tråkigt men vi önskar Hugo lycka till i Enköping, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotboll.

VSK har nu en trupp bestående av 23 spelare, varav två – Dennis Botchey (Skiljebo SK) och Kevin Custovic (Enköpings SK) – är utlånade.

– Vi tycker det är viktigt att bidra med bra spelare till våra samarbetsklubbar i de fall det passar. Träningsmiljön i en Superettanklubb som VSK är såklart utmanande och utvecklande för spelarna i sig, men i slutändan behöver de även få matchspel på seniornivå, antingen via en längre utlåning till någon av våra samarbetsklubbar eller i kombination med a-lagsträning och spel i U21-allsvenskan med VSK, säger Sadzak och fortsätter:

– Det är inte enkelt för unga spelare att etablera sig i Superettan eller på seniornivå överhuvudtaget, oavsett hur bra de har varit eller är på ungdomsnivå. Vi kommer att ge unga spelare möjligheter men måste acceptera att det är naturligt att det kan ta tid. Titta på Simon Johansson, Dennis Persson eller Anton Fagerström som gjorde sina första elitfotbollsmatcher i premiären mot BP, säger Ado Sadzak.

VSK Fotboll