Trettonde nyförvärvet klart för VSK

Namn: Emma Lindgren

Ålder: 28

Position: Forward

Klubbar: Ransta IK, VSK, Skiljebo SK, Irsta IF, IFK Västerås

Hej Emma, hur känns det att vara klar för VSK?

Det känns jättebra och roligt. Det känns som jag har kommit till ett roligt, ambitiöst och duktigt gäng.

Varför blev det VSK?

Jag känner att jag vill hitta tillbaka till glädjen i fotbollen igen. Dessutom så lade IFK Västerås ner sitt lag och då lockade VSK mest både klubb- och divisionmässigt.

Hur ser din fotbollskarriär ut hittills?

Jag började i Ransta i femårsåldern och fortsatte sedan spela i VSK och IFK Västerås när familjen flyttade till Västerås. Jag hade uppehåll mellan 11-15 årsåldern då jag åkte konståkning. Vid 15 årsåldern började jag igen och då i Skiljebo SK. Det laget slogs sedan ihop med damlaget efter några år, då valde jag att följa med mina tränare till Irsta IF. Från 2015 har jag spelat med IFK Västerås där vi tog oss från division 4 till division 1. I mars 2020 slet jag av flera ledband i foten och har haft en jobbig rehabilitering med flera operationer. Hösten 2021 kom jag igång lite grann men jag är fortfarande på en rehabiliteringsresa på väg tillbaka.

Var spelar du och vilka är dina spetsegenskaper?

Forward och jag är kvick och snabb.

Vad tycker du att laget ska ha för målsättning i år 2022?

Vi ska absolut vara ett topplag. Vi har en tillräckligt stor och stark trupp för att kunna vara det.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på sidan av fotbollen?

Umgås med familjen och vänner och göra saker som får mig att må bra!