Tre matcher på en vecka – Sollentuna på hemmaplan först ut!

En vecka – två hemmamatcher och cupfinal mot Syrianska IF. VSK börjar med att möta Sollentuna FF på Solid Park Arena på måndagskvällen och man vill ta vid där man slutade senast. – Vi var täta som lag, säger Johan Mjällby.

Det blev tre poäng senast när VSK nickade hem segern borta på Rosvalla IP mot Nyköpings BIS med 2-0.

– Skönt med tre poäng och på ett så pass kontrollerat sätt som vi gjorde. Vi gick ”back to basics”, så som vi spelade förra året och tidigare under den här säsongen. Det är ingen garanti att segern berodde på det men vi var täta som lag, fick det första viktiga målet och kunde styra matchen därefter.

Nu väntar Sollentuna på hemmaplan, i bortamatchen delade lagen på poängen i en mållös match. Sollentuna ligger för närvarande på en sjätteplats i tabellen.

– Det blir en jättetuff match. Jag har sett Sollentuna flera gånger den här säsongen och de gör det bra som nykomlingar och är ett hot mot alla lag. De jobbar stenhårt för varandra, hög löpvillighet och är farliga i djupledsspelet.

Det väntar en tuff matchvecka för Grönvitt med tre matcher, två hemmamatcher i serien och final i Widerlöv cup mot Syrianska IF däremellan.

– Det är ju det här man vill göra, spela matcher. Det kommer inte vara samma startelva imorgon som på onsdag, vissa spelare kommer dubblera beroende på hur de mår efter måndagsmatchen. Vi kommer att använda alla vi kan i de här tre matcherna.

Ser vi till skadelistan så är Filip Tronêt och Boris Ljevar fortsatt borta från spel. Robin Blommé har skadat knät och inväntar röntgen för att se hur allvarlig skadan är. Emir Smajic klev av under uppvärmningen senast och är borta två veckor med en bristning i ljumsken, skadad är även Josef Akpinar. Glädjande är att Koyar Salimi är tillbaka i träning och med i måndagens matchtrupp.

VSK Fotboll – Sollentuna FF
Måndag 18/9 19.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson