Tränaren om genrepet: ”Nu är det på riktigt”

På söndag klockan 13:00 är det dags för genrepet – den sista träningsmatchen på hemmaplan som spelas mot Syrianska FC. Tränare Thomas Gabrielsson ger en uppdatering angående läget i truppen.

Det är endast åtta dagar kvar till seriepremiären av Superettan och två dagar kvar till den sista träningsmatchen för säsongen.
– Det blir ett test inför seriepremiären, inte bara för laget utan för hela klubben. Ett träningstillfälle där allt ska fungera inför hemmapremiären, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson om söndagens evenemang. 

Försäsongen har bjudit på ett hittills obesegrat Grönvitt, och olyckligtvis några skador på köpet. I dag kan Thomas meddela att förutom Emir Smajic, som kör ett noggrant planerat rehab, är så gott som samtliga i truppen tillbaka till hårdträning. 
– Vi har haft en riktigt bra försäsong, inte bara resultatmässigt utan även många bra prestationer. För varje träningsmatch har vi velat förbättra de små detaljerna och det tänker vi fortsätta med, att bli bättre, säger Thomas och fortsätter:
– Vi har en positiv känsla i truppen. 

Huvudtränare Thomas Gabrielsson. Bild: Janne Nilsson @kamperapappan

Huvudtränaren berättar att träningarna under veckan ”sett bra ut” och att laget har en bra känsla med sig. Han poängterar att försäsongen trots allt handlar om att slipa vidare på detaljer i spelet.  Även formen, uthållighet- och styrkemässigt har utvecklats varje vecka och Thomas tycker det visar sig successivt på formen i truppen.

Kan du avslöja något om truppen inför helgen? 
– Det är olika motstånd vi möter i varje match, hur vi ställer upp laget ser därför olika ut och vi kan inte säga något om hur vi kommer starta, det kommer visa sig på söndag.

Vad kan vi förvänta oss att se från läktaren på söndag?

– Spelare i vårt lag som kommer att kriga och göra sitt absolut yttersta för att få starta i seriepremiären. Man känner att vi startar serien snart – att nu är det på riktigt.

Matchen:
VSK Fotboll – Syrianska FC
Söndag 24 mars, 13:00
Solid Park Arena

Är du inte på plats kan du följa liverapporteringen via våra sociala medier @vskfotboll. Matchen direktsänds via www.vlt.se