Tidig utvisning la grunden för seger –”otroligt skön vinst”

På lördagseftermiddagen gästade akademins P19-lag Örebro i viktig match om seriesegern. VSK drog det längsta strået där segersiffrorna skrevs till 2-1 mot ärkerivalen ÖSK. Det var en otroligt skön vinst, säger lagkaptenen Max Pettersson.

Max Petterson lagkapten i VSK P19 är nöjd med dagens seger mot ÖSK.

Förutsättningarna var enkla för VSK-laget – matchen måste vinnas om inte ÖSK som leder serien med tre poäng ska segla iväg mot seriesegern med bara tre matcher kvar på säsongen. Men VSK lyckades till slut vinna tillställningen.

– Det var otroligt kul att vi lyckades vinna den här matchen. Det var en viktig match och Örebro är ett väldigt duktigt lag. Men vi jobbade hårt och lyckades till slut vinna, säger Max Pettersson.

Matchen fick en tydlig prägel redan i åttonde minuten när ÖSK fick en mittback utvisad.

– Liam Larsson var på väg att komma fri med målvakten efter en långboll. ÖSK-backen stoppade honom med oschyssta medel (tröjdragning) och drabbades av en frilägesutvisning. Det var en solklar utvisning och inte mycket att snacka om.

Hur gick spelet efter det?

– Vi lyckades göra 0-1 kort efter utvisningen. Sen lyckades vi ganska väl äga boll resten av halvleken utan att skapa särskilt mycket. Örebro är duktiga och de kontrade på oss några gånger. Vid ett av tillfällena gjorde en av deras anfallare en fin aktion och lyckades kvittera.

Det är alltid knepigt i halvtid hur man ska ta sig an den kommande halvleken med en man mer och oavgjort resultat – hur resonerade ni i paus?

– Vi sa åt oss själva att ta ett djupt andetag och peppa oss inför andra halvlek. Vi är duktiga fotbollsspelare och att vi ska gå ut och göra det jobbigt för dem genom att rulla boll i högt tempo så de får jaga sig trötta.

– Vi gjorde precis som vi kom överens om i början av andra halvlek. Bollen gick inom laget de första fem minuterna och vi avslutade med ett inlägg som Alex Lindelöv snyggt nickade in till 1-2.

– Sen lyckades vi inte riktigt hålla vår taktik utan faller ned mer och mer och låter ÖSK ta över trots att de är en man mindre. Men vi spelar kontrollerat och släpper inte till någonting. De har ingen farlig chans under resten av matchen. Visst är det lite nervigt på slutet när matchen betyder så mycket men vi höll ihop det bra, säger Max Pettersson.

Fem spelare från A-truppen spelade matchen (Adam Padovan, Anders Hellblom, Elis Wahl, Alex Lindelöv och Max Pettersson)

– Det stämmer. Vi spelade med vårt allra bästa lag och det uppfattade jag att ÖSK också gjorde. De hade många väldigt duktiga fotbollsspelare på planen idag.

– Såna här matcher är kul att spela – när det är jämt och betyder mycket för båda lagen. Det var hård kamp över hela planen idag och vi lyckades vinna till slut, konstaterar Max Pettersson.

Hur ser du på chanserna att vinna serien nu efter dagens viktoria?

– Jag tycker chanserna är goda. Vi har två tuffa matcher kvar som vi måste vinna men ÖSK har Degerfors kvar som ligger på tredje plats i tabellen. Om ÖSK tappar poäng och vi vinner våra matcher vinner vi serien. Men som sagt – vi måste se till att göra vårt jobb först.

Vi säger stort Grattis till P19-laget som nu lyckats slå ÖSK i båda mötena i serien.