Thomas Askebrand inför säsongens första match

Efter ett långt uppehåll är det äntligen match igen för VSK Fotboll. I morgon lördag åker Grönvitt till Solna för att möta AIK i säsongens första träningsmatch. Här är Thomas Askebrands tankar inför matchen.

Thomas Askebrand, först och främst, grattis i efterskott!
– Ja, tackar!

I morgon, lördag, väntar säsongens första match då AIK står för motståndet på Skytteholms IP. Tankar kring matchen?
– Ja, det är en skaplig match att börja med! Att få möta ett riktigt bra allsvenskt lag, som säkerligen kommer vara bra i år med. Det blir en tuff nöt att knäcka som första match. Samtidigt blir det spännande och kul, vi har många ungdomar i spel.

Vad vill ni få för svar från matchen?
– Vet inte om det är så mycket svar vi letar efter utan vi vill komma in i säsongen på ett bra sätt. Vi har tittat en del på vårt försvarsspel de här veckorna och letat lite nycklar i det, framförallt de vi vill få svar på om något. Vi kommer säkerligen få spela en hel del försvarsspel i morgon också med tanke på motståndet. Annars är det mer att komma igång, känna helheten och komma in i matchtempo.

Hur är läget i truppen inför matchen?
– Vi har lite skavanker lite varstans och det är ingenting ovanligt på en försäsong, inget onormalt. Det fattas lite folk men vi får ihop en startelva och avbytare. Vi har även väldigt många ungdomar som ser fram emot matchen och är taggade så det ska kunna bli bra!

Det är första matchen för dig som huvudtränare för VSK Fotboll, är du taggad?
– Jag är alltid taggad när det är match! Det spelar ingen roll när på året det är utan när det är match är det match vilket jag alltid ser fram emot. Det är grabbarnas chans att få uppträda och visa upp sig.

Missa inte!
Säsongskort 2020