Taktiskt träning avslutade träningsveckan – Nu väntar Syrianska på bortaplan

Högintressant bortamatch för VSK när Syrianska FC står för motståndet. VSK beger sig till Södertälje med skadedrabbad trupp. – Med två nya in så blir det lite förändring, säger Tor-Arne Fredheim om ytterbackspositionerna.

I veckan har i princip hela truppen blivit matchade. Dels i a-lagets cupmatch mot Fagersta Södra men också i U21, båda matcherna spelades i tisdags.

– Det är många som inte spelat som behövde speltid. Bland andra Rinor (Nushi), Tronêt (Filip), Koyar (Salimi), Benker (Mathias), Dennis (Persson) och Kevin (Custovic). U21-matcherna är viktiga så att vi får speltid på många.

Ravy Tsouka är avstängd i morgondagens match efter att ha ådragit sig totalt tre gula kort i de inledande fyra matcherna. Även Birahim Sarr missar matchen på grund av skada, det gör att VSK behöver komponera ett nytt ytterbackspar.

– Dennis är van och han har spelat en match redan i år, sedan har vi tittat på Benker och Kevin på högerbackspositionen. Båda fick spela i tisdags (Kevin spelade mot Fagersta Södra och Benker i U21-matchen). Vi har varit täta bakåt och med två nya in så blir det lite förändringar, men under tid i matchen så tror jag att det kommer bli bra.

Ravy Tsouka missar matchen på grund av avstängning

Utöver skadan på Sarr missar även Carlos Gaete Moggia, Dennis Botchey och Ilir Berisha matchen på grund av skador.

– Sarr blir borta 1-2 veckor till, Moggia borta en vecka till. Botchey måste nog operera menisken och mer vet vi inte där just nu. Ilir har problem sedan en knäoperation för några år sedan, vi hoppas att han kan komma tillbaka och bygga upp muskulaturen runt knät.

Under lördagsförmiddagen genomförde VSK en sista, taktisk träning inför söndagens match i solskenet på Solid Park Arena.

– Idag har vi fokuserat mest på det taktiska, lite småtaktiska detaljer. Igår (fredag) hade vi en hög frekvens för att se vilka som är riktigt på gång.

Fyra raka segar i serien, jobbet inför morgondagens bortamatch ser likadant ut som de tidigare matcherna.

– Det är ingen skillnad mot någon annan match. Vi förbereder oss för att vinna varje match, hur vi ska hantera vårt motstånd på bästa sätt och sedan vilka som är mest lämpade för matchen.

Syrianska FC – VSK Fotboll
Söndag 6/5 16.00
Södertälje Fotbollsarena

Se matchen på Ettanfotboll.se, klicka här >>>
Allstar Västerås visar alla bortamatcher – Boka ditt bord på Allstar idag och se matchen tillsammans med våra grönvita vänner. Klicka här för att boka bord >>>

LÄS MER: Uppdatering kring skadorna – ”Jag är redo om jag blir uttagen”

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson