Swishkampanj: Stötta VSK Fotbolls Barn- och ungdomsverksamhet: ”Vi vill investera i vår anläggning”

VSK Fotbolls Barn- och ungdomsverksamhet jobbar med barn och ungdomar från 5-14 år. Just nu är 500 barn i spel i de olika lagen. Otaliga föräldrar ställer upp som tränare, ledare eller stöttar på annat sätt. Alla lagen tränar och spelar på Skälby IP där VSK själva står för faciliteterna. Nu har du chansen att hjälpa Barn- och ungdomsverksamheten att utveckla arbetet med att utbilda morgondagens Grönvita fotbollsspelare.

Niklas Koivisto – Barn- och ungdomsansvarig i styrelsen.

Niklas Koivisto, ansvarig i styrelsen för Barn- och ungdomsverksamheten – varför behöver verksamheten stöttning?

– Vi hyr Skälby IP av kommunen med ensamrätt, vilket innebär att vi som hyresgäst ansvarar för det mesta förutom rena driftsfunktioner.

– Skälby IP är på många sätt en bra idrottsanläggning med stor potential. Kommunen sköter dagliga arbetet med att rita linjer, klippa mattor, tömma papperskorgar med mera. Dom gör ett fantastiskt jobb men vi som klubb behöver utveckla resten av anläggningen.

Så kommunen sköter inte om omklädningsrum och övriga lokaler?

– Nej, det är lite som när du hyr en lägenhet så kommer inte någon och ställer upp en soffa till dig.  

– Vi har stora ambitioner med våra barn och ungdomar och vill så klart ge dem de bästa förutsättningarna att utvecklas som fotbollsspelare och människor. I dagsläget är Skälby IP en bra anläggning med stor potential att bli ännu bättre.

När vi nu ber alla med VSK-hjärta att swisha en slant, vad kommer pengarna att gå till?

– Ditt bidrag kommer gå till att investera i anläggningen på Skälby IP, det vill säga de lokaler som klubben har att ta hand om. Första prioritet är att rusta upp omklädningsrum och den teorilokal vi använder till utbildning av spelare och ledare. Det behövs målas om, läggas golv, köpas in möbler, projektor med mera.

– Kort och gott vi vill investera i vår anläggning och se till att vi kan bli ännu bättre på att plocka fram morgondagens Grönvita fotbollsspelare, säger Niklas Koivisto som avslutning.

Alla pengar som swishas till nr 123 53 93 400 (klubbens biljettkonto som inte används under veckan) fram till måndag 4/9 går oavkortat till att utveckla Skälby IP.

Tack för ditt stöd!