Svenska supporterprisets vinnare 2023: VSK:aren Johan Hjulström

Svenska Supporterpriset, ett initiativ av Unibet för att uppmärksamma och belöna supportrar, har i år tilldelats Johan Hjulström, en trogen VSK-supporter. Priset, som innebär en total prissumma på 60.000 kronor, delas lika mellan Johan och VSK Fotboll.

I en intervju uttrycker Johan sin överraskning inför utmärkelsen. ”Jag var i klassrummet med mina elever när jag fick samtalet från Unibet. Jag blev helt mållös, jag trodde inte det var sant. Jag menar, jag vet inte ens vem som nominerade mig från början,” säger han väldigt ödmjukt.

Tidigare i höstas vann Johan ”distriktspriset” som Årets Supporter för Västmanland – nu vinner han alltså priset för hela landet!

Johan, som till vardags arbetar som lärare, betonar vikten av gemenskapen inom supporterkulturen: ”Jag står nästan alltid i trappan under matcher, jag är för nervös för att se matcherna live. Därifrån kan jag själv bestämma vad jag vill se. Fördelen med att stå i trappan har gjort att jag träffar nästan alla som går upp på läktaren. Jag har bestämt mig för att försöka lära mig så många namn som möjligt och hälsa personligt,” berättar han.

Johan fortsätter: ”I en tid där social ohälsa ökar så är det så viktigt att vi alla ser varandra. Fotbollen är fantastisk när det gäller gemenskap, både för och under matchen, där är alla vänner och personer som i vanliga fall inte skulle umgås gör det runt sitt gemensamma intresse. Men efter matchen är risken att den som mår dåligt går hem till sitt vacuum igen. Att då se, och vara personlig med så många man kan hjälper i alla fall till litegrann”.

När det gäller prispengarna planerar Johan  att spendera en del på sin sambo, som ett tack för tålamodet under fotbollssäsongen, och att det eventuellt blir några extra helger borta i år i och med allsvenskan och att de då kommer väl till pass!

Han uttrycker också en förhoppning om att klubben kan öronmärka en del av summan för damlaget.

Vi riktar ett stort grattis till Johan och priset betyder inte bara mycket för Johan utan också för VSK som förening. Johan är en sann ambassadör för den positiva supporterkulturen och för klubbens värdeord Glädje – Ansvar – Gemenskap.

Vilken härlig födelsedagspresent vi och Johan fick!