Läs mer..." />

Stark start för Grönvitt – men ikonen siktar på ny seger och kräver också revansch: ”Extra laddad” 

Lagkapten, kulturbärare, ikon – och en av VSK Fotbolls största spelare. Nu tänker Simon Johansson dirigera Grönvitt till årets tredje seger. ”Vi har en jättebra känsla”, säger 30-åringen inför tisdagens rivalmöte.

Simon Johansson har efter drygt tio år i grönvit tjänst blivit en av VSK Fotbolls största spelare. Tisdag kväll väntar rivalmöte mot mångåriga antagonisten Örebro SK på Hitachi Energy Arena. ”Jag hoppas att västeråsarna sluter upp bakom oss”, säger kaptenen och kulturbäraren.

VSK Fotboll tar tisdag kväll (19.00) emot Örebro SK i en derbyliknande duell som väntas locka säsongens största publik på Hitachi Energy Arena på Rocklunda i Västerås.

Premiären mot Örgryte på annandag påsk samlade 3 625 besökare.

– Det är otroligt häftigt med matcher mot klubbar som ligger geografiskt nära. Det blir en särskild rivalitet och man är extra laddad. Jag hoppas att västeråsarna sluter upp bakom oss. Örebro är den stora motståndaren och vi har inte minst presterat en bra start på 2023, säger Simon Johansson till klubbmedia i samband med den matchförberedande träningen.

Grönvitt har tagit sju poäng av nio – och starten är den främsta för herrlaget på många år.

Senast blev det 1–0 på Olympia i Helsingborg efter Miguel Sandbergs segermål på slutet.

– Inledningen är väldigt stark så det känns fantastiskt bra.

Vilka är de främsta förklaringarna?
– Hösten var väldigt bra och vi har fortsatt på samma sätt. Det har gjort att självförtroendet har växt. Vi kan vinna mot alla lag i Superettan om vi kommer upp i nivå, säger Simon Johansson.

VSK Fotboll kommer att ha tio dagar mellan matcherna i Helsingborg lördag 15 april och i Västerås 25 april.

– Det är lite segt men vi har tränat väldigt hårt. Flera pass har varit extremt tuffa. Kroppen har varit lite sliten.

Sista dagarna har dock varit ”lugnare”

– Jag tycker att vi har förberett oss optimalt. Nu är känslan riktigt positiv, säger Simon Johansson som senaste tiden har funnits med på bild i lokaltidningen Nerikes Allehandas förhandsartiklar.

ÖSK har inlett med två poäng de tre första omgångarna och har ännu inte gjort något mål.

Simon Johansson hyser dock stor respekt för den fyra år yngre klubben tio mil västerut.

– Jag tror att det blir tuffare att möta Örebro i år även om de haft problem att göra mål. De har gjort en bra försäsong och varit nära i flera matcher i serien. Örebros mest namnkunniga spelare är borta och nu har de fler lagspelare och fler som jobbar hårt. Samtidigt är Superettan en jämn serie med små marginaler.

Grönvitt gjorde en av årets mest imponerande matcher hemma i fjol mot just ÖSK och 2–1 var utan tvekan segersiffror i klar underkant.

Returen på Behrn Arena i Örebro i september slutade 5–2 efter flera omdiskuterade situationer där bland annat Alex Douglas tidigt drabbats av två gula kort.

– Vi hämtade upp 0–2 till 2–2 och gjorde en jättematch. Vi hade ett stort bollinnehav och drev matchen med tio spelare. Sedan fick de felaktigt in 3–2 när (målvakten) Anton Fagerström tacklades in i målet. Vi var nära 3–3 men Örebro får in två bollar sista tio minuterna. Det var otroligt frustrerande. Därför är jag och hela laget enormt revanschsugna, säger Simon Johansson.

Här kan du säkra biljett till Grönvitt–Örebro SK på Hitachi Energy Arena tisdag 25 april. Matchen börjar 19.00. Kom i god tid och var med och skapa samma elektriska stämning som i hemmapremiären mot Örgryte. VL:s bussar med nummer 2, 6 och 21 passerar arenan (hållplats Rocklunda S).