Spelaren som ska ersätta Viktor Granath – Jabir Abdihakim Ali, senast i Sandvikens IF, klar för VSK Fotboll

Jabir Abdihakim Ali är klar för VSK Fotboll på ett treårskontrakt och ansluter omgående från Sandvikens IF.
– Jabir har visat stor vilja att spela i VSK, säger manager för herrlaget Kalle Karlsson.

Jabir Abdihakim Ali ansluter till VSK som toppforward med uppdraget att ersätta Viktor Granath. Han kommer närmast från Sandvikens IF där han gjorde stor succé med 22 mål på 28 matcher varav 15 från start.

För ett år sedan värvades Viktor Granath till VSK efter att ha gjort 24 mål för Skövde AIK i Ettan Södra. Det slutade med succé, seger i Superettans skytteliga och en flytt till allsvenska Halmstads BK.

Sedan den affären blev klar i början av januari har Grönvitt jobbat intensivt för att hitta en spelare som kan fylla tomrummet. Nu har man nått en överenskommelse med Sandvikens IF om att värva Jabir Abdihakim Ali, 23, som pangade in 22 mål i Ettan Norra förra året på blott 15 starter och 13 inhopp. Stockholmskillen som har vandrat upp genom divisionerna och tillhört bland annat Spårvägen, FC Stockholm, Huddinge och Sollentuna FK, har skrivit på ett treårskontrakt. 

Den nye anfallaren kommer att bära tröja nummer 9 och gjorde sitt första träningspass med VSK under fredagen.

Jabir Abdihakim Ali:

– Jag känner att VSK är ett spännande projekt. Det är ett bra fotbollslag med en bra tränare och jag känner att jag kan få ut mycket av att spela under Kalle. Därför är det ett naturligt steg för mig för att fortsätta min utveckling.

Kalle Karlsson, manager för herrlaget:

– Vi har tittat på en rad anfallare under vintern. I första hand har vi tittat på kontraktslösa spelare, men Jabir har visat en stor vilja att spela i VSK och var beredd att sänka sina lönekrav, vilket möjliggjort den här affären. Jag tycker att det visar hur motiverad han är för att komma hit och lyckas.