Snabbt tillbaka på vinnarspåret när Sandvikens IF besegrades på bortaplan

På ett soligt Jernvallen fick vi se en mållös första halvlek innan VSK till slut lyckades få hål på ett tätt Sandviken försvar.

Matchen höll på att få en drömstart när Karwan Safari fick se sig själv fri med målvakten, annars var det rätt chansfattigt från båda lagen.

1-0 kom i den 58:e minuten när Brian Span drev bollen förbi ett par försvarare och trots hård hantering av motståndarna lyckades hålla sig på benen för att sätta dit bollen snyggt placerat i vänstra hörnet. Strax före hade Sandviken krånglat sig till ett läge som slutade i en ramträff.

Åtta minuter senare i matchminut 66 får VSK en straff som Karwan Safari säkert placerar i mål.

Sandviken började där jaga för en reducering och i den 74 minuten får de en straff som Rene Makondele lika säkert slår in.

I matchminut 80 kommer dock ett avgörande mål då Douglas Karlberg via ett inlägg trasslar sig in i mål. Efter det spelar VSK av matchen på ett föredömligt sätt och vinner slutligen med 3-1 vilket får ses som en stark insats mot Sandvikens IF på bortaplan.

Grönvitt bibehåller därmed sin serieledning, 2 poäng före Carlstad United och 5 poäng före trean Assyriska FF som båda vann omgångens matcher.

Lördagen den 2 Juni spelar VSK Fotboll hemma mot Team TG på Solid Park Arena. Avspark kl. 16.00. Kom och stötta oss till ytterligare 3 poäng.

Sandvikens IF – VSK Fotboll 1-3 (0-0)
58’ 0-1 – Brian Span

66’ 0-2 – Karwan Safari (Straff)

74’ 1-2 – Rene Makondele (Straff)

80’ 1-3 – Douglas Karlberg