Smajic matchvinnare för andra helgen i rad – ”Kändes nästan som att jag var synsk”

Karlslunds IF chockstartade genom att ta ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten. VSK Fotboll fick jaga hela matchen och till sist kom utdelningen. Matchvinnare även den här helgen, Emir Smajic. – Det kändes nästan som att jag var synsk, säger Emir själv efter matchen.

Sista seriematchen innan sommaruppehållet. Bortamatch mot nykomlingen Karlslunds IF. Kalldusch efter tre minuter.

– En bra kontring och mål på den, det kändes inte som att vi var riktigt vakna första tio. Det var nog en chock för alla, en jobbig start, säger Emir som fick inleda matchen på bänken.

Men VSK reste sig. Man tog över spelet i den första halvleken och efter en halvtid där man fick snacka ihop sig blev övertaget ännu tydligare i den andra halvleken.

– Vi blev lite baktunga i första halvlek och lyckades inte luckra upp deras försvar och fick inte fast bollinnehavet på deras planhalva. I andra halvlek blir vi bättre, det är inget finspel men vi är väldigt tunga. Det var många offensiva spelare på planen, mycket kreativitet och chansskapande.

Till sist kom också utdelningen. Karwan Safari slog ett perfekt inlägg till Douglas Karlberg som mötte med pannan och kvitterade med mindre än tio minuter kvar. Men VSK var inte nöjda, Emir Smajic sprang direkt och plockade bollen ur mål för att få igång spelet igen.

– Vi vill ha alla tre poäng och vi vill vinna varje match. Det kändes som att vi hade ett go just då, speciellt när man har en ganska dålig match men till slut får in ett sånt mål. Vi hade det psykologiska övertaget och det syntes bland annat när de började maska.

Fem minuter senare kom segermålet, liksom föregående helg signerat Emir Smajic. Detta efter att forwarden var först på en retur efter ett långskott från Simon Johansson.

– Vi lyckades spela loss Simon i den yta vi vill ha honom i, där han får möta backlinjen. Jag såg att han skulle avlossa och hade känslan av att det skulle bli retur då jag vet att Simon har ett bra skott, att planen är studsig och så. Jag tog en maxlöpning mot målvakten, han tappar bollen och jag bredsidar in den.

Du var väldigt snabbt framme på returen?

– Det kändes nästan som att jag var synsk, haha. Jag kände på mig att han skulle tappa bollen så det vara bara att ta maxlöpningen.

Matchvinnare för andra matchen i rad, hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Det är kul att få göra mål men otroligt skönt att vi får vinna matchen, det är det viktigaste. Jag känner mig i bra form, chanserna och målen kommer. Samtidigt ska det bli skönt med semester nu.

Nu väntar två veckors uppehåll där flera spelare väljer att åka utomlands för att ladda upp inför höstsäsongen.

– Det ska bli jäkligt skönt med semester, vi behöver det både mentalt och fysiskt. Jag tror aldrig att jag haft en så här lång vårsäsong så uppehållet kommer lägligt. Skönt att få avsluta med sex poäng på två matcher.

Emir packar väskorna och flyger söderut.

– Jag ska till Kroatien och Bosnien med tjejens familj och vi ska träffa min släkt där nere som de inte träffat tidigare. Det blir att sitta vid poolen, bada i havet, äta gott och hålla sig i form.

Det blir även nyttiga dagar borta från omklädningsrum och lagkamrater.

– Det är viktigt att komma ifrån omklädningsrummet och tänka på lite annat. Det ska bli skönt att slippa se Boris (Ljevar) varje dag, avslutar Emir skämtsamt i bussen på väg hem från Örebro.

I och med dagens seger återtar VSK Fotboll serieledningen. Carlstad United spelar sin match den här omgången imorgon, söndag, och kan därmed återta serieledningen vid seger.


Karlslunds IF – VSK Fotboll 1-2 (1-0)
3’ 1-0 – Adam Molin
81’ 1-1 – Douglas Karlberg
86’ 1-2 – Emir Smajic

Varningar
Karlslunds IF: Carl Ekstrand Hamrén, Christer Lipovac, Zakariah Epplette
VSK Fotboll: Emir Smajic

Hörnor
Karlslunds IF: 4
VSK Fotboll: 9

VSK Fotbolls lag mot Karlslunds IF
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Ravy Tsouka, Ilir Berisha (K), Robin Blommé, Dennis Persson (46)

Mittfältare: Simon Johansson, Boris Ljevar (65), Jonas Hellgren

Forwards: Brian Span, Karwan Safari, Douglas Karlberg

Bänken:
Daniel Svensson (MV), Mathias Benker, Birahim Sarr (46), Fredrik Lundqvist, Hugo Rödlund, Koyar Salimi, Emir Smajic (65)

Publik:
320

Dan Kiwii Persson