”Slutföra kapitel 2017” – Mjällby inför sista seriematchen

Det är dags för säsongen sista seriematch när VSK åker norrut till Jernvallen för att möta ett Sandvikens IF som slåss för överlevnad i Div.1 Norra. – Vi kommer möta ett högmotiverat Sandviken som har mycket att spela för, säger Johan Mjällby inför lördagens bortafajt.

Sandvikens IF ligger inför den sista omgången på en tiondeplats, samma målskillnad men tre poäng före Vasalunds IF som ligger på nedflyttningsplats. Tar man poäng mot VSK är Div.1-platsen för 2018 säkrad.

– Vi kommer möta ett högmotiverat Sandviken som har mycket att spela för. Men det är upp till oss att se till att spelarna är motiverade, man ska spela med stolthet när man bör tröjan och ge allt både individuellt och kollektivt som lag.

Sedan några veckor tillbaka är det Pelle Olsson som har huvudansvaret för Sandvikens IF.

– Pelle Olsson har varit där en kort tid och kanske inte satt sin prägel helt på laget än. Men alla som vet Olssons spelfilosofi vet att de kommer bli svåra att tas med.

För VSKs del, som ligger i ingenmansland på tredjeplats, gäller fullt fokus.

– Vi ska försöka vinna matchen och slutföra kapitlet 2017 med tre poäng och en bra segerprocent. Alla är införstådda att vi ska ut och göra en bra insats.

VSK har ett gäng skador som gör att några spelare får vila i den sista omgången.

– Vi har ganska många skador, men vi överlever tack vare att vi haft en större trupp nu under hösten. Jag är naturligtvis hoppfull och känner trygghet i laget även om vi har skador på spelare, vi ska kunna avsluta på ett bra sätt.

Sandvikens IF – VSK Fotboll
Lördag 4/11, 14.00
Jernvallen

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson