Skadeläget har ljusnat när det när dags för näst sista träningsmatchen

Imorgon tar VSK Fotboll emot Sandvikens IF i försäsongens sista träningsmatch på hemmaplan. Under veckan har flera spelare kommit tillbaka efter skador och sjukdomar. – Det märks att det börjar närma sig, säger Tor-Arne Fredheim.

Skade- och sjukdomslistan minskar och består nu ”bara” av Fredrik Lundqvist (sjuk), Kevin Custovic (stukad fot), Filip Tronêt (hälproblem) och Emir Smajic (bristning i baksida lår). Det betyder att Simon Johansson, Dennis BotcheyRobin Blommé och Karwan Safari kommit tillbaka i fotbollsträning i veckan.

– Igår var andra gången vi kunnat ha en riktig taktisk träning, övriga pass i veckan har vi varit 16 utespelare, så det har varit positivt, säger TAF och fortsätter.

– Det syns på de som varit borta att de ligger efter, men det är betydligt bättre kvalitet och det har tuffats till sig lite grann och det är fajt om platserna. Det märks att det börjar närma sig.

I de två återstående träningsmatcherna (mot Sandvikens IF och Åtvidabergs FF) innan säsongen sparkar igång uppe i Skellefteå blir det fokus på helheten.

– Vi behöver trimma in oss mer i anfall och försvar, det kommer vi ta till vara på i de här matcherna. Gnugga detaljer och förbättra oss offensivt och defensivt i vårt sätt att spela.

Sandvikens IF, som nyligen varit på läger i Spanien, kommer till Västerås med en skadedrabbad trupp. Bland annat saknas tidigare VSKaren Marcus Hägg och nyförvärvet Emil Bellander.

– De har gjort bra matcher mot Brage (0-1) och Falkenberg (1-2) och varit på läger där de fått mängdträning och matchträning. Det blir en bra värdemätare för oss och det passar bra att vi får in de här två lagen innan seriestart.

De här två matcherna kommer att skilja sig en aning mot de tidigare under försäsongen.

– Vi kommer att matcha så mycket som möjligt och göra det så likt seriespelet, även när det kommer till matchtid. Tidigare har det varit mängder med byten, nu kommer det matchas mer likt seriespel i den två sista träningsmatcherna.

Träningsmatch
VSK Fotboll – Sandvikens IF
Lördag 24/3 14.30
Solid Park Arena

VLT.se sänder matchen, klicka här för att komma till sändningen >>>

Dan Kiwii Persson