Simon Johansson om läget i truppen

I och med dagens samhällssituation har VSK Fotboll, tillsammans med alla andra klubbar i Sverige, inte spelat några matcher den senaste tiden. Här berättar Simon Johannson om läget i truppen just nu.

Simon Johansson, ni har precis avslutat en träning i aprilsolen! Hur har det varit att träna de senaste veckorna i dessa tider?
– Den här senaste veckan har varit fantastisk med väldigt fint väder. Tidigare har det varit mycket vind och kyla men nu börjar det bli bättre och bättre att komma ut och träna. Skönt att planen ska bytas ut nu också så vi kan njuta ännu mer sen.

Med tanke på hur samhällssituationen sett ut, hur har det varit från ett perspektiv som spelare i VSK de senaste veckorna?
– För mig har det varit lite speciellt eftersom jag var skadad nästan hela den ”ordinarie” försäsongen. Nu har det varit som att starta igång i januari men för många av de andra i laget tror jag att det är ganska tufft mentalt att inte få börja spela match, framförallt när det har varit en bra försäsong. Jag tycker vi har varit mentalt starka och ändå tränat på väldigt hårt nu så vi kommer vara redo när serien drar igång sen.

Av förklarliga skäl har det varit ganska oklart när serien drar igång igen. I tisdags kom det dock ett datum att utgå ifrån, den 14 juni. Hur känns det att nu ha ett datum att förhålla sig till?
– Känns så klart jättebra! Trots att man inte kan lita på det till hundra procent eftersom vi inte vet hur det kommer gå med smittspridningen. Men vi alla har förhoppningar att det ska börja då och vi kommer göra oss redo för det, det är skönt att ha någonting att förhålla sig till i alla fall.

Innan detta oväntade uppehållet kom såg det väldigt bra ut både spelmässigt och resultatmässigt. Hur är känslan i spelartruppen idag?
– Jag tycker det känns lika bra som tidigare. Vi har hunnit fila på ännu mer i spelet, till exempel hur vi ska bryta oss igenom lag. Jag tror många lag kommer inse att vi är ett väldigt bra lag så vi kommer nog få det tufft i många matcher. Då måste man ha olika sätt att spela på, vi har haft väldigt bra kantspel men nu ska vi även få till lite mer kombinationer så det har vi kunnat nöta ett tag nu vilket ser bättre och bättre ut.

Något positivt att ta med från denna speciella situation är att skadade spelare i truppen har haft tid att återhämta sig, bland annat du och Karwan Safari. Hur känns det att vara tillbaka och redo för spel till seriestarten?
– Det känns så klar jättebra! Jag vill inte missa några viktiga matcher så, man vill vara med på allting. Hade vi börjat nu i april så hade varken jag eller Karwan kunnat vara med och konkurrera. Nu är alla med och konkurrerar och det kommer bli stenhårt om platserna vilket sporrar hela truppen. Det kommer även bli väldigt tight matchande sen, då är det väldigt positivt att ha alla redo.

Vad finns det mer att slipa på spelmässigt för att var så slagkraftiga som möjligt när serien drar igång?
– Framförallt att föra matcher, vi är väldigt starka i kontringsspelet där vi har många snabba spelare. Det vi behöver utveckla är om lag står lite lägre, då måste vi kunna anfalla på olika sätt vilket vi nöter på just nu. Sätter vi det så kommer vi bli svårstoppade i år.

Hampus Lundskog