Simon Johansson förlänger kontraktet med VSK

Vi kan stolt meddela att det är klart – Simon Johansson skriver på för två år till i VSK Fotboll.
– Jag vill vara med på resan, säger Simon.

25-årige Simon Johansson kom från Gideonsberg IF till VSK Fotboll år 2012. I dag är han en av de spelare som spelat längst i klubben med totalt 185 matcher, 167 av dessa har han spelat från start. Minst sagt en rutinerad mittfältare.

 Även om fotbollen är Simons ”allt” har han tydliga mål i sitt liv som inte bara har med sporten att göra. En examen i beteendevetenskap från Mälardalens Högskola var ett av målen som han nu kan bocka av. När den var avklarad gav han förfrågan till VSK om nästa kapitel.
–  Målet har alltid varit att göra karriär i VSK och drömmen vore att spela i Allsvenskan under något av dessa år, säger Simon.

Ado Sadzak, Sportchef VSK Fotboll, är nöjd med beslutet om att förlänga kontraktet med Simon och beskriver honom som en kulturbärare; trogen och lojal.
– Simon är en av de få som varit med sen jag och Peter Lundkvist började i klubben. Trots att han fått erbjudanden från andra håll så har han valt att spela med VSK och det betyder mycket för oss, säger Ado Sadzak.

Att Simon skulle fortsätta göra fler säsonger i den grönvita tröjan har, enligt han själv, alltid varit ett tydligt mål. Även om det funnits stunder då andra fotbollsspelare normalt skulle kunna tvivla.
– Visst har det varit tuffa perioder på plan och utanför under dessa år, men det har format mig som fotbollsspelare, berättar Simon och fortsätter:
– Pressen som kan uppstå får mig att vilja vara bättre när det gäller.

Inför spelet i Superettan tror Ado Sadzak att Simons spelarkvaliteér kommer utvecklas ytterligare.
– Jag tror Simon har mer att ge och att steget upp i elitfotbollen kommer utveckla honom ännu mer som fotbollsspelare.

Simon själv är förväntansfull inför säsongen:
– Vi är på rätt väg. Att få börja spela matcher är ju det jag ser fram emot. Jag hoppas att vädret snart blir bättre, säger Simon och skrattar.

 

 

Ida Björnström