Simon Gefvert om läget i herrlaget och morgondagens match

Vi tog en pratstund med Simon om hur han ser på laget, läget i serien och om hur det är att förbereda sig för ”årets match”.

Hej Simon, om jag börjar med att fråga lite runt senaste matchen mot Öster borta. Det vi kunde se på TV var ett spelsätt som vi inte är vana med att se VSK spela – vad hände?

– Det är en bra fråga. Jag ser det som en kombination där vi redan innan matchen bestämde oss för att inte ge bort för många chanser till Öster. Det var en svårspelad plan rent tekniskt och vi ville riskera så lite som möjligt.

– Den andra faktorn skulle jag säga var att vi tog ledningen relativt tidigt i matchen. Även om man inte ska tänka så kan det lätt bli så i sådana här matcher att man börjar försvara ledningen, det blir en psykologisk faktor. Det kanske blev så att vi skickade iväg långbollar lite för mycket istället för att försöka hålla i spelet mera.

– Sen får vi också konstatera att vi som lag inte gjorde någon bra match. Det var tekniskt dåligt på många sätt och vi kom inte upp i nivå. Men vi tar med oss att vi trots allt fick ihop en poäng som vi krigade oss till. Det blev en moralisk seger för oss trots allt. Sen har vi förstås att jobba på när det kommer till grässpel.

Det har spelats fyra matcher i serien och vi har två poäng – hur ser du på det?

– Jag törs säga att alla av oss är missnöjda. Vi är särskilt missnöjda med att vi inte tagit någon trepoängare så här långt. Det är väl en allmän känsla att vi borde fått med oss mer poäng från BP-matchen och likaså mot ÖFK i hemmapremiären.

– Men vi håller oss kalla och fortsätter att jobba på. Vi justerar hela tiden på spelet där vi känner att vi behöver förbättra oss. Rent generellt behöver vi bli bättre i båda straffområdena, så vårt fokus ligger där.

Stämningen är bra i truppen?

– Ja, det är bra stämning. Det som har hänt så här långt i serien har fått ihop oss ännu mer. Alla inser nog nu att det kommer krävas ännu mer av oss, både som lag och på individnivån. Vi jobbar hårt på att förbättra oss tillsammans.

Ni spelade en träningsmatch mot ÖSK tidigare i vinter – hur tänkte ni runt den matchen?

– Inför den matchen var nog känslan att det är nog träningsmatchen som kommer visa sig vara mest lik spelmässigt hur det kommer att se ut i serien. Det var ett rivalmöte redan då med mycket folk på läktarna, så det var lite mer på allvar.

Ni vann med 0-2 efter bra spel.

– Ja, vi gjorde många bra saker i den matchen, förutom de snygga målen. Vi spelade som vi vill spela med hög press och vann bollar tidigt. Vi hade en hög nivå i alla lagdelar matchen igenom.

Är det som ni spelade mot ÖSK då som ni vill spela i serien nu?

– Ja, det skulle jag säga. Vi vill ha det där höga presspelet och få till ett passningsspel som sårar motståndarna och gör att vi kommer fram. Vi har spelat på det sättet i serien under perioder av matcherna. Mot ÖSK gjorde vi det hela matchen. Utmaningen nu blir att få till det spelet i nittio minuter.

Nu är det match mot ÖSK imorgon igen – vad kan vi vänta oss?

– Det är lite svårare att sia om spelet. De har bytt tränare sen vi spelade mot dem och vad jag kunnat se har de delvis bytt skepnad på sitt spel. Mest uttalat är väl att de försöker spela rakare än tidigare.

Den här fajten är viktig för fansen – Örebro vill man inte förlora emot.

– Nej, det förstår jag. Om jag pratar för mig själv så är det en extra krydda att få spela ”årets match”. Det är alltid roligare när något extra är på spel än de tre poängen. Det är liksom därför man spelar fotboll, för det där lilla extra.

– Jag är laddad för den här matchen och jag hoppas det kommer många fans och sjunger för oss. Stödet betyder mycket och jag hoppas vi kan fixa tre poäng så att alla kan gå hem nöjda och fira.

Avslutningsvis, om du får tippa – hur går det?

– Jag tror på oss och laget så jag säger 2-0, samma resultat som i träningsmatchen. Om jag ska säga målskyttarna så säger jag samma som förra gången, det vore kul att få göra ett mål till på dem, säger Simon som avslutning.