Seriefinal och stormatch: VSK Fotboll – Gais 29/10 13.00 – Här är allt du behöver veta inför matchen

På söndag kan det avgöras – VSK Fotboll kan ta steget upp i Allsvenskan vid vinst eller ett oavgjort resultat. Motståndet är dock tuffast tänkbara – serietvåan Gais går som tåget och har sex raka segrar i bagaget. Det är upplagt för stor dramatik med andra ord. Matchen kommer spelas inför en helt fullsatt och kokande Hitachi Energy Arena. Det här är spännande på riktigt. Vi gratulerar dem som lyckats få tag på biljetter – den här matchen kommer ni sent att glömma.

Här är allt du behöver veta vad som händer före och under matchen.

Jabir pekar uppåt…

Våra läktarsektioner

Sittplats

Sektion C: Är sektionen där många av våra partners sitter och många med säsongskort. Det är relativt lite stolar som kan bokas på den här sektionen så vill man sitta här måste man vara ute i god tid för att hitta en bra plats.

Sektion D: På övre delen av sektion D sitter många säsongskortsinnehavare som tillhör ”aktiv sittplats”, det vill säga lite äldre supportrar som är aktiva, sjunger och visar engagemang.

Sektion B och E: Är sektioner där vår breddpublik normalt bokar sina biljetter.

Sektion A: Är i första hand till för barnfamiljer som önskar det relativa lugn som en ändsektion erbjuder. På sektion A skall också de bortasupportrar som väljer sittplats boka sina biljetter.

Ståplats

Sektion G och H: På högra delen av sektion G och vänstra delen av sektion H står våra mest hängivna supportrar. Det är ”klackens” plats och här sjunger man och stöttar laget. Om barn står här måste de vara under uppsikt av vuxen.

Sektion F, G, H och I: På sektion F, vänstra delen av sektion G, högra delen på sektion H samt sektion I står vår övriga ståplatspublik. Här är det lite lugnare och vuxna som har sina barn med sig står företrädesvis här.


Biljetter

Vi lämnar ingen biljettinformation då samtliga biljetter är sålda. Arenan är utsåld (6 500 biljetter).


Säkerhet och entré

På grund av det stora antalet besökare öppnar vi arenan tidigare än normalt. Klockan 11.30 (90 minuter innan matchstart) slår vi upp portarna till Hitachi Energy Arena. Vi har aktiviteter för barnen – läs mer om det längre ned.

Vår säkerhetsansvarige meddelar att inga Gais-supportrar kommer att släppas in på hemmastå i händelse av att de köpt biljett dit.


På arenan

Vi har ordnat med aktiviteter för barnen innan matchen. Det kommer finnas hoppborgar på sittplats och hemmastå – där kan man hoppa av sig den värsta nervositeten.

På arenan har vi kiosker öppna på sittplats, hemma- och bortastå. Vi erbjuder vanligt kioskutbud med varma och kalla drycker. Vi säljer också grillade hamburgare och varmkorv på samtliga sektioner. Till våra Göteborgsgäster vill vi säga att vi har laddat upp rejält med mat på bortasektionen då vi förstår att ni är hungriga efter resan och en tidig frukost.

Vi har godisregn på sittplats i halvtid för den yngre publiken på arenan (upp till 12 år). Godissugna som är äldre än så hänvisar vi till våra kiosker.

Vi uppmanar alla att komma i god till arenan. Det kommer vara fullsatt och det blir lätt köer till biljettluckor, visitation och entréer om alla kommer samtidigt med mindre än 30 minuter kvar till avspark.


Souvenirer

Souvenirer säljer vi bakom sittplatsläktaren före match. Det finns dessutom möjlighet att köpa ett begränsat utbud av souvenirer i våra vanliga kiosker.

ståplats säljer vi souvenirer i vår vagn under hela matchen.


Tyst minut

I samband med avspark kommer en tyst minut att hållas för att hedra och minnas de svenskar som föll offer för terrordådet i Bryssel.


Parkering

Vi uppmanar besökare att undvika att åka bil till matchen – parkering kommer vara en större utmaning än vanligt. Friskis & Svettis-parkeringen är avspärrad och kan inte användas. Rocklundaparkeringen är öppen men efter matchen kommer inte vanliga in- och utfarten kunna användas på grund av säkerhetsskäl. Utfart mot Vasagatan sker då via bom-utfarten i sydöstra hörnet av parkeringen.


Välkomna på söndag – det kommer vara mycket människor på plats – kom med ett glatt humör, visa hänsyn och stötta Grönvitt till tre poäng.

Heja Sport!