Sent avgörande när VSK tog alla poäng!

VSK Fotboll såg till att bryta förlustsviten på två raka förluster genom att avgöra sent hemma mot Degerfors IF. Inhoppande Karwan Safari briljerade med ett fint mål och såg till att Grönvitt fick alla tre poängen, i en mycket jämn tillställning.

Matchen mot Degerfors var jämn och kanske också bitvis präglad av två lag som såg till att ligga rätt i sina positioner i första hand. Båda lagen hade ett par chanser i den första halvleken men den kom ändå att sluta mållös.

Den andra halvleken blev också en tillknäppt historia där chanserna till att spräcka målnollan bestod främst av fasta situationer. Försvaret med Anton Fagerström längst bak var dock säkra och resoluta och höll undan när det krävdes. Sen kom dock avgörandet när matchuret tickat till minut 80’ i matchen. Filip Tronêt slog en alldeles perfekt cross till en lika perfekt löpande Karwan Safari som delikat kunde placera in 1-0 till Grönvitt bakom DIF-keepern. En ledning som stod sig matchen ut och VSK tog tre viktiga poäng i jakten på att säkra spel i Superettan 2020.

I och med segern placerar sig VSK på plats 10, dessutom har man 7 poäng ner till IF Brommapojkarna som klättrar upp till kvalplats.

Nästa hemmamatch för VSK Fotboll är söndag den 29/9 då Östers IF kommer på besök. Innan dess ska dock VSK ta sig till Borås för att ta sig an Norrby IF redan på onsdag.

Matchens lirare: Ravy Tsouka