Sent avgörande innebar förlust mot IK Brage

Det blev förlust med 1-0 borta mot IK Brage efter ett sent avgörande i en match där VSK skapat de flesta målchanserna matchen igenom och hade en boll på mållinjen i slutminuterna. – Fortsätter vi spela såhär kommer vi vinna de flesta matcherna i höst, säger en besviken men också hoppfull Johan Mjällby efter matchen.

Båda lagen förlorade sina höstpremiärer och det var dessutom IK Brages första förlust den här säsongen när Sollentuna FF vann med 3-2. Efter det sena avgörandet idag var det stor besvikelse i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Superbesvikna spelare och ledare. Vi känner att vi gjorde en bra match och det är oerhört surt, men det är inget vi kan göra någonting åt nu utan vi måste fortsätta spela såhär då kommer vi vinna de flesta matcherna i höst.

Det var VSK som förde spelet matchen igenom och laget som skapade flest och hetast målchanser, men bollen ville inte in.

– Prestationen är väldigt, väldigt bra. Spelarna utförde spelet efter de direktiv och den taktik vi lagt upp och gjorde det bra. Vi skapar nog med målchanser för att vinna matchen.

Brage avgjorde matchen i den 88:e minuten när Stefan Ilic tryckte in 1-0 bakom Daniel Svensson som var på bollen.

– Man har alltid den känslan med tio minuter kvar, när man själv inte får in ledningsmålet, att risken finns att någonting händer. Vi kontrollerade stora delar av matchen men blev lite trötta mot slutet och gjorde lite misstag.

I slutminuterna hade VSK en boll som dansade på mållinjen.

– Det var ett flipperspel där inne och jag vet inte om den var över linjen, det är omöjligt för mig att säga.

Jonas Hellgren gjorde comeback efter skada och gjorde det väldigt bra från sin centrala mittfältsposition.

– Hellgren gör en strålande insats i sin första match på länge och jag är väldigt nöjd med hans insats. Karwan såg pigg ut, synd att han inte fick in ett mål. Sedan är Calle (Svensson) och Ilir (Berisha) strålande som mittbackspar och håller ihop det defensivt. Rinor på kanten kommer in mer och mer, han är vass och farlig.

IK Brage – VSK Fotboll 1-0 (0-0)
1-0 (88) – Stefan Ilic

Varningar
IK Brage: Stefan Ilic, Gustav Sundström
VSK Fotboll: Emir Smajic

VSK Fotbolls lag mot IK Brage:
Daniel Svensson
Mathias Benker (90)
Ilir Berisha
Calle Svensson
Dennis Persson
Rinor Nushi
Jonas Hellgren
Dylan Kosik
Simon Johansson
Karwan Safari
Emir Smajic

Bänken:
Alexander Lundin (mv)
Robin Blommé
Alex de Carolis
Kevin Custovic
Fredrik Lundqvist
Josef Akpinar
Allan Kosik (90)

Nästa hemmamatch:
Söndagen 3/9, 16.00 mot Carlstad United

Publik:
1584

 

Dan Kiwii Persson