Sen reducering räckte inte – förlust mot Jönköpings Södra IF i kväll

I kvällens match mot Jönköpings Södra IF räckte insatsen inte hela vägen. VSK Fotboll fick se sig besegrade med 1-2 på Stadsparksvallen.

Bild: Alexander Arntsen, från förra veckans möte med J-Södra på Solid Park Arena.

VSK Fotboll tvingades att göra en ytterligare rockad inför matchen då Calle Svenssonutgick från matchtruppen. Istället klev Jonas Hellgren in och vikarierade föredömligt i backlinjen. Matchen inleddes precis som i förra matchen på Solid Park med 20 tysta minuter från båda lagen supportrar. Jönköpings Södra IF rivstartade i matchens inledande minuter och höll i taktpinnen den större delen av den första halvleken, även om VSK stod väl emot. J-Södras målfarliga anfallare Edin Hamidovic gav dock hemmalaget ledningen i den 36e matchminuten då han avslutade påpassligt i straffområdet – otagbart för Anton Fagerströmi målet. I samband med målet utgick också Boris Ljevar skadad och ersattes av Simon Johansson. VSK fick också en gyllene möjlighet att kvittera på stopptid i den första halvleken genom Karwan Safari som nickade ett inlägg ytterst tätt utanför målvaktens högra stolpe. Halvleken slutade dock med ledning för hemmalaget.

Grönvitt inledde den andra halvleken piggt på en omställning kunde Edin Hamidovic utöka till 2-0 på ett friläge i matchens 50e minut. En minst sagt tung start för VSK som ändå började bäst i halvlekens öppning. Efter hemmalagets 2-0 mål sjönk tempot i matchen som hemmalaget alltjämt förvaltade. I minut 71’ gjorde nyförvärvet Petar Petrovic debut när han bytte av Karwan Safari. I matchminut 73’ fick Simon Johansson ett ytterst vasst läge efter att bollen lyfts in i straffområdet, men J-Södra redde ut det hela till en hörna. VSK genomförde sitt sista byte då Douglas Karlberg bytte av Brian Span i minut 80’ och vilket byte det blev – reducering direkt efter bara dryga minuten på planen då han tryckte in bollen efter att fått den serverad i straffområdet av Ravy Tsouka. I matchminut 85’ var Petrovic ytterst nära att kvittera på ett vackert långskott som smet tätt utanför stolpen. På stopptid fick Dennis Persson ett superläge att kvittera men hemmalagets målvakt räddade. Närmare så kom dock inte Grönvitt ikväll när J-Södra vann med 2-1.