Sen kvittering räddade poäng mot Dalkurd FF

VSK Fotboll fick med sig ett oavgjort resultat från eftermiddagens match mot Dalkurd FF på Solid Park Arena. Målskytt för Grönvitt var inhoppande Douglas Karlberg som fixade kvitteringen på nick men tvingades också bryta matchen omedelbart efter målet efter en obehaglig kollision med en motspelare.

Den heta juli-helgen avslutades med fotboll då VSK Fotboll tog emot Dalkurd FF. Matchen fick ingen rolig start för Grönvitt då Dalkurd tog ledningen efter att Joseph Ceesay tryckt in ledningsmålet i den fjärde matchminuten.

Hemmalaget hade stundtals svårt att få igång tempot i matchen. Men till slutet av halvleken radade VSK upp ett par goda kvitteringsmöjligheter, närmast var Simon Johansson som drog på ett riktigt kanonskott som skruvade sig klockrent i ribban. Närmare än så kom inte Grönvitt i den första halvleken som slutade 0-1.

Arkivbild från tidigare i år: Alexander Arntsen

I den andra halvleken så blir spelet stundtals bättre från hemmalagets sida och man får bättre kontroll på matchen. Anton Fagerström fick dock tidigt i den andra halvleken visa sitt fulla register då han frilägesräddade en möjlighet från Dalkurd att göra 2-0. VSK jagade på för en kvittering och i den 62:a minuten byttes Karwan Safari in istället för Simon Johansson och bildade anfallstrio med Filip Tronêt och Petar Petrovic.

Den andra halvleken kom att drabbas av flera uppehåll i matchen. I ett av de första längre uppehållen drabbades Dalkurds Cristopher McVey av ett rött kort efter att rykt ihop med Dennis Persson. I den 80:e minuten kom Douglas Karlberg efter att Petar Petrovic gjort sin första match på Solid Park Arena. I kvitteringsjakten på stopptid så bytte man även ut Dennis Persson till förmån för Emil Skogh.

I matchminut 90+8 lyckades VSK få in kvitteringsbollen efter att Douglas Karlberg modigt forcerade in bollen med sin panna. Glädjen över kvitteringen dämpades förstås rejält av det faktum att Douglas skadade sig efter en kollision med en motståndare. Vi hoppas givetvis att allt är bra med ”Dogge”. Efter att spelet återupptagits sker dock inte allt för mycket i matchen som alltså slutar 1-1.

Intervjuer med spelare och tränare kommer under veckan. Nästa match för VSK Fotboll är om precis en vecka då man ställs mot IK Frej Täby på Vikingavallen, alltså den 4/8. VSK Sports anordnar en bussresa till matchen, åk gärna med och stötta Grönvitt på plats!

Matchens lirare i VSK: Anton Fagerström