Semifinal i TV021 cup – ”Vi går in för att vinna”


Det kommer lite drygt ha gått två dygn från seriefinalen borta mot Carlstad United när det är dags för nästa viktiga match. IK Franke väntar i semifinal av TV021 cup. – Vi ska ta tag i taktpinne, säger assisterande tränaren ”Jocke” Gunnarsson inför tisdagens semifinal.

Det blir VSK:s tredje match på sex dagar om man räknar med Svenska cup-mötet mot IK Brage. Nu väntar division 3-laget IK FrankeRåby IP.

– Det känns kul med en tävlingsmatch till. Vi kommer att spela med spelare som inte startade eller gjorde särskilt många minuter mot Carlstad. Vi går in för att vinna matchen mot Franke.

Likt förra veckans cup-match kommer VSK alltså att matcha de spelare som inte fick så mycket speltid i den senaste seriematchen. Övriga platser fylls upp av ungdomsspelare.

– Det är såna här matcher ungdomar ska få chansen att visa upp sig och få känna på A-lagsfotboll. Vi kommer att matcha många A-lagskillar och sedan fylla på med U19- och U17-spelare.

VSK är storfavorit, hur tacklar ni det?
– Det är väntat. Vi ska ta tag i taktpinnen och vara det spelförande lag som vi vill vara. Det vi vet om Franke är att de är spelskickliga, vill ha mycket ”possession” och föra spelet. Jag hoppas att våra killar visar att de är i VSK för att man vill vara här.

Den andra semifinalen har redan spelats. Den vann Skiljebo SK över Sala FF med 3-2.

För er som inte är på plats så sänds matchen utan kostnad på TV021.se, klicka här >>>

TV021 Cup
IK Franke – VSK Fotboll
Tisdag 28/8 19.00
Råby IP

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell