Segertåget rullar vidare för Grönvitt

VSK Fotboll tog en komfortabel 3–0-seger mot seriekollegan Akropolis. Pontus Fredrikssons första balja för Grövitt blev matchavgörande på ett publiklöst Iver Arena.

Det var gästerna som skapade matchens första målchans på ett soligt Iver Arena. Redan i den andra minuten sprang Akropolis amerikan Andrew Stadler sig till ett friläge. Forwarden plockade ned en krossboll över VSK-försvaret och fick iväg ett avslut med sin andra touch. Anton Fagerström i hemmaburen var på tårna och stod för en fin parad med vänsterbenet på Stadlers låga avslut.

Efter Fagerströms räddning tillhörde det mesta i chansväg Grönvitt. Ledningsmålet kom när kvarten var spelad. Efter ett fint samarbete mellan William Videhult och Filip Tronêt, som agerade kapten då Sean Sabetkar inledde matchen på bänken, gick bollen över kortlinjen till matchens första hörna. På vänsterhörnan gick Pontus Fredriksson helt omarkerad upp i luften och mötte bollen med pannan. Bortamålvakten räddade nicken, men bollen damp ned framför Fredrikssons fötter och backen skickade in ledningsmålet på sin egen retur. Målet var Fredrikssons första i klubben och han firade mot den tomma ståplatssektionen.

VSK fortsatte efter 1–0-målet att trycka på framåt. Efter knappt 20 minuter fick Douglas Karlberg en fin boll i djupet och skapade sig en bra möjlighet från högerkanten. AIK-lånet Samuel Brodin i bortamålet räddade Karlbergs skott ur snäv vinkel, men släppte en retur som Karlberg snappade upp. Ribban avstyrde Karlbergs andra försök och VSK fick vänta på sitt andra mål.

Akropolis spelade ofta kort från målvakt och VSK satte gång på gång press på motståndarna och vann flera gånger bollen högt i banan. William Videhult gjorde en pigg första halvlek med mycket energi i både offensiv och defensiv riktning. När halvtimmen var spelad vann VSK återigen en boll högt upp i banan. Douglas Karlberg snodde enkelt bollen av den förre VSK-spelaren Oscar Pehrsson och hade en bra möjlighet att utöka ledningen. Akropolis burväktare stod dock för en fin parad och räddade Karlbergs avslut från nära håll.

Akropolis hade ett par resultatlösa hörnor, men kom inte närmare ett kvitteringsmål än så. Pontus Fredriksson blev den första halvlekens enda målskytt och lagen gick till halvtidsvila med 1–0 på resultattavlan.

Till starten av den andra halvleken byttes målskytten Fredriksson samt Ahmed Awad ut. Brian Span och Samuel Holm äntrade planen i deras ställe. Halvleken var bara minuter gammal när William Videhult knuffades ned i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Douglas Karlberg stegade fram för att lägga straffen. Karlberg borrade ner bollen i det vänstra hörnet och trots att Brolin hade en näve på bollen orkade han inte styra undan skottet.

VSK fortsatte i samma anda som under de första 45 och pressade långt in på Akropolis planhalva. Och det gav utdelning. Videhult var inblandad i det mesta och ordnade själv 3-0 till VSK. Han vann bollen tätt utanför straffområdet och skickade direkt iväg en projektil från straffområdets vänstra kant. Vänsterskottet gick i nät via den högra stolpen och 3-0 var ett faktum.

Halvleken blev sedan relativt chansfattig. Båda lagen skapade ett par halvchanser utan att det blev riktigt farligt. Thomas Askebrand gjorde totalt sju byten under den andra halvleken. Förutom tidigare nämnda Brian Span och Samuel Holm byttes även Sean Sabetkar, Albin Sporrong, Filip Almstöm Tähti, Viktor Steen och Carlos Gaete Moggia in för Grönvitt. Nästa match spelas kommande helg då Brommapojkarna gästar Iver Arena.

Startelvan: Anton Fagerström, Calle Svensson (78), David Engström, Pontus Fredriksson (46), Kevin Custovic (61), Pedro Ribeiro (78), Jonas Hellgren (61), William Videhult (68), Filip Tronêt, Douglas Karlberg och Ahmed Awad (46).

Text: Johannes Ollson