Segerintervju med lagkapten Thea Nilsson

Idag, söndag, spelade VSK Dam sin första match någonsin. Det blev en klar seger i träningsmatchen med 15-0 mot seriekollegan Sörstafors-Kolbäck. Här är lagkaptenen Thea Nilssons tankar efter matchen

Mittback Thea Nilsson, först och främst, hur kändes det att spela den första matchen för VSK Fotboll?
– Jättekul, det har tagit lång tid innan vi fick spela, typ tre månader. Så det var kul att det äntligen blev av, lite trist att det var utan publik men så är restriktionerna.

Det blev en komfortabel seger med 15-0 i denna träningsmatch mot seriekollegan Sörstafors-Kolbäck. Vad har du att säga om matchen?
– Rolig att spela, kul att äntligen få göra debuten! Vi kommer upp i tempo till och från, vi tappar lite ibland och dras ned i deras tempo men överlag gör vi en bra match.

Resultatet bådar väldigt gott för seriespelet. Eller vad säger du?
– Jo, det håller jag med om! Det ska bli kul att äntligen dra igång och se hur vi presterar i seriespelet.

Tycker du det var någon speciell spelare i laget som utmärkte sig idag?
– Elsa Björkman (ytterforward) gör en bra match, hon tar väldigt många bra löpningar och gjorde 4-5 mål idag. Sen tycker jag även Sara Eriksson (anfallare) gjorde en väldigt bra match.

Du spelar mittback men tog ändå hand om en hel del fasta situationer idag. Det är lite ovanligt?
– Ja, hörnor brukar jag inte ta, det var nytt för idag men kul att testa på. Frisparkar är jag dock ganska van med.

Det är inget bekräftat ännu angående seriespelet med det är planerat att serien ska dra igång i augusti som enkelserie för er del. Hur ser upplägget ut fram tills dess?
– Vi tränar på nästa vecka och sen har vi en veckas ledighet. Sen kör vi på som vanligt, vi har några träningsmatcher inplanerade efter ledigheten inför seriestart också.

Hampus Lundskog