Seger efter sen vändning i seriefinalen – ”Det ska vara mål där”


Det blev en otroligt spännande seriefinal på Tingvalla IP i Karlstad denna söndag. VSK Fotboll avgjorde matchen i den 84:e minuten genom Rinor Nushi. – Den här segern var verkligen till hela truppen och hela klubben, säger Rinor Nushi efter matchen.

Matchen inleddes väldigt bra av VSK Fotboll som styrde spelet under inledningen av den första halvleken.

Efter en halvtimme kom ett gyllene läge för VSK Fotboll. Jonas Hellgren drog iväg en långboll till Filip Tronêt som plockade ned och efter kamp i straffområdet placerade in 0-1 vilket också blev halvtidsresultatet.

– Det är ett ganska snabbt spel inne i mitten där Jonas (Hellgren) ser att jag tar löpningen och lägger den på en touch bakom backlinjen precis så som jag vill ha bollarna. Sen känner jag på mig att deras back kommer försöka täcka skott och då gör jag en skottfint och han glider förbi, jag ser luckan i bortre och lägger in den där, säger Tronêt själv om målet.

Väderleken skiftade kraftigt under matchen. Under den första halvleken fick spelarna spela i hagel och ösregn, till skillnad från den andra halvleken då solen sken halvleken igenom.

Carlstad samlade sig ordentligt i halvtid och fyra minuter in i den andra halvleken kvitterade John Junior när han blev frispelad i straffområdet.

Kvarten senare fick publiken se ett väldigt fint mål när ”Rafinha” (Rafael dos Santos da Silva) satte kvitteringen 2-2 på ett långskott.

I den 73:e minuten sjabblade Carlstads målvakt med bollen och den hamnade rakt på fötterna på Filip Tronêt som avancerade och sköt in 2-2.

– Han slår en felpassning och jag kommer fri, alla förväntar sig verkligen att man ska göra mål och det är något man har i bakhuvudet när man kommer i såna där lägen. Lite flyt kanske, den touchar deras back som slänger sig och täcker skott och går in i hörnet. Men, det ska vara mål där och det blev mål, säger Tronêt.

I den 77:e minuten kom sedan ett matchavgörande byte. Tvåmålsskytten Filip Tronêt lämnade plats för Rinor Nushi.

Segermålet kom i den 84:e minuten när Nushi mötte ett inlägg efter marken från Emir Smajic. Det blev en glad segerhög nere vid den högre hörnstolpen.

– Jag fick klara instruktioner, kom in med energi och stötta grabbarna och försöka avgöra matchen sa Thomas (Gabrielsson). Det var väl det jag gjorde, säger Rinor Nushi efter matchen.


Carlstad United – VSK Fotboll 2-3 (0-1)
30’ 0-1 – Filip Tronêt
49’ 1-1 – John Junior
64’ 2-1 – Rafael dos Santos da Silva
73’ 2-2 – Filip Tronêt
84’ 2-3 – Rinor Nushi

Varningar
Carlstad United: John Junior, Tobias Johansson
VSK Fotboll: Ravy Tsouka, Emir Smajic

VSK Fotbolls lag mot Carlstad United:
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Ravy Tsouka, Ilir Berisha (K), Stefan Batan, Dennis Persson

Mittfältare: Simon Johansson (70), Carlos Gaete Moggia, Jonas Hellgren

Forwards: Filip Tronêt (77), Karwan Safari, Emir Smajic (86)

Bänken:
Daniel Svensson (MV), Mathias Benker, Robin Blommé, Boris Ljevar (70), Rinor Nushi (77), Brian Span (86), Douglas Karlberg

Publik:
1320

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell