Sean Sabetkar inför matchen mot Akropolis

Sean Sebetkar
Foto: Åke Hedvall

Under måndagskvällen åker Grönvitt till Grimsta IP för att ställas mot tabelltolvan Akropolis. Här är Sean Sabetkars tankar inför matchen.

I de senaste två matcherna mot GIF Sundsvall och Ljungskile har lagkaptenen varit frånvarande på grund av en fotskada, nu är mittbacken med i matchtruppen igen.

– Det känns mycket bättre i foten nu. Jag har kunnat medverka på de senaste träningarna och har inte fått något bakslag. Rehabiliteringen tillsammans med Ida Wiberg (Fysioterapeut VSK Fotboll) har varit väldigt bra, säger Sean och fortsätter:

– Känns jättebra att vara tillbaka i truppen nu. Man spelar fotboll för att spela matcher så jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka, säger Sean.

Hur har det varit att se de senaste två matcherna från läktaren?
– Det är alltid jobbigt att vara utanför truppen och se på, man blir mer nervös än när man spelar själv. Men vi har en bred och jämn trupp så det känns tryggt nu när det är tight matchande.

Sean missade som bekant den senaste matchen mot Ljungskile på hemmaplan, en match Grönvitt lyckades vinna på stopptid. Lagkapten menar på att den segern kommer hjälpa laget i kommande matcher.

– Vi tar en otroligt viktig seger som gör att vi går in i nästa match mot Akropolis med självförtroende, att vinna fotbollsmatcher i slutskedet är alltid moralhöjande! Vi har även, som vanligt, analyserat den senaste matchen och gått igenom saker som var bra och saker som vi kan utveckla, säger Sean.

Sean Sabetkar i försäsongsmatchen mot Akropolis.
Foto: Alexander Arntsen

I morgon ställs alltså Grönvitt mot en nykomling till Superettan: Akropolis. Ett lag som VSK besegrade under försäsongen.

– Jag tycker inte man kan dra för stora slutsatser av matcher som spelas under försäsongen, vi har dock studerat deras senaste matcher i Superettan. Vi vet vad Akropolis går för men vi fokuserar mer på oss själva och vad vi behöver göra för att ta med oss tre poäng hem till Västerås, säger Sean och fortsätter:

– Vi går för vinst i varje match och vi vet att det är hårt och noggrant arbete som gäller oavsett vilket lag som står på andra sidan för att kunna nå framgång, avslutar Sean Sabetkar.

Hampus Lundskog