Sean Sabetkar blir lagkapten säsongen 2020

Under de inledande försäsongsmatcherna har Sean Sabetkar burit lagkaptensbindeln – det kommer fortsätta resten av säsongen.
– Det är en stor ära att bli tilldelad ansvaret som lagkapten och det är något jag uppskattar väldigt mycket, säger Sean.

Sean Sabetkar kom till VSK Fotboll inför säsongen 2019, under fjolårssäsongen bar Ilir Berisha lagkaptensbindeln – nu tar Sean Sabetkar över ansvaret som permanent lagkapten.
– Vi tycker att Sean är en fantastisk människa, han är en omhändertagande person som är mån om gruppen och tar hand om allt och alla. Han är en ambassadör för laget så valet att tilldela honom ansvaret föll naturligt, säger tränaren Thomas Askebrand

Huvudpersonen själv känner sig hedrad över att ha blivit tilldelad ansvaret.
– Det är en stor ära att bli tilldelad ansvaret som lagkapten och det är något jag uppskattar väldigt mycket. Jag kommer att göra allt för att bidra med det jag kan både på och utanför fotbollsplanen, säger Sean.

Sean Sabetkar är inte helt ovan i rollen – mittbacken har haft kaptensroller tidigare i sin karriär.
– Jag har varit lagkapten både inom pojkfotboll och under min seniorkarriär. Under min andra säsong med Karlbergs BK fick jag en mer ledande roll som assisterande lagkapten och under min andra säsong i Sollentuna FK fick jag äran och ansvaret att bära bindeln, berättar Sean.

Hur ser du på rollen som ny lagkapten för VSK Fotboll?
– Jag ska egentligen fortsätta att vara mig själv, jag känner mig redo och jag tror inte rollen som lagkapten innebär att jag ska förändra hur jag ska vara eller bete mig framöver, säger mittbacken och fortsätter:

– I min värld tycker jag att det är viktigt att vi tillsammans i laget skapar en fin miljö med varandra så att vi kan prestera så bra som möjligt på planen, jag vill att alla ska känna sig delaktiga och att alla ska trivas. Jag ser fram emot säsongen och det känns som att vi har något bra på gång, berättar den nya lagkaptenen.

Simon Johansson och Filip Tronêt blir assisterande lagkaptener

Simon Johansson och Filip Tronêt, som båda två har en lång historia inom föreningen, har blivit tilldelade rollen som assisterande lagkaptener.
– Det känns väldigt bra och hedrande. Jag har varit i klubben länge och känner en stor kärlek till VSK. Jag känner mig väldigt redo att ta mig an rollen och jag tycker dessutom att Sean passar perfekt som kapten. Filip och jag kommer göra ett bra jobb om vi får dra på oss bindeln, annars kommer vi försöka leda laget och ta ansvar utan att ha bindeln på oss, säger Simon och Filip fyller i:

– Det känns självklart väldigt ärofyllt att bli tilldelad det ansvaret från Thomas och Kalle. Som lokal spelare med ett enormt hjärta för VSK så värmer det lite extra, jag kommer tillsammans med Sean och Simon ta ett extra ansvar för gruppen och få alla att jobba mot samma mål, säger Filip.

Nästa match för kaptenerna och deras mannar är lördag 14/3 klockan 15:00 på Iver Arena då Akropolis IF kommer på besök.

Hampus Lundskog