Säsongen över för Dennis Persson – som redan nu blickar mot 2018

Dennis Persson skadade sig i bortamatchen mot Assyriska FF och missar resten av säsongen men han blickar redan nu fram mot 2018. – Jag kommer garanterat vara där till Superettan-premiären, säger Dennis från sjukhussängen.

Det var i den 63:e minuten olyckan var framme när vänsterbacken Dennis Persson pressade Assyriskas målvakt som fick rensa iväg bollen.

– Vi hade varit tillbakapressade ett tag och jag kände att jag ville pressa tillbaka för att ge energi till laget. När målvakten drar iväg bollen så trycker jag ned högerfoten för att jag ska vända hem, jag vände men fotleden var fortsatt riktad mot deras mål. Det knäppte till högt och både jag och deras målvakt skrek till.

Dennis, som stukat foten några gånger tidigare, kände direkt att det var något allvarligare den här gången. Vid fotskador väljer man att klippa sönder fotbollssko och strumpa för att inte orsaka tryck eller skada på foten.

– Det enda jag tänkte när vi skulle klippa i skon var att vi skulle se en benpipa sticka ut. Men som tur var, var det inte så även om utfallet är detsamma.

Utbytt och utburen på bår, men det blev inte sjukhuset direkt för Dennis som låg i omklädningsrummet de 30 minuter som var kvar av matchen.

– Ingen trodde på mig när jag sa att det var en fraktur, så jag låg kvar i omklädningsrummet tills matchen var slut.

Men det blev ingen bussresa hem för Dennis. Sasha, bror till Ado Sadzak som sitter i VSK Fotbolls styrelse, ställde upp och skjutsade Dennis till sjukhuset i Västerås.

– Jag kunde knappt veta vart jag skulle ta vägen, sån extrem smärta var det. Sasha ställde upp och körde mig till Västerås vilket jag är väldigt tacksam över.

På sjukhuset fick Dennis veta att en operation skulle genomföras kommande dag och när undertecknad pratar med honom på måndagseftermiddagen är operationen alldeles nyligen klar.

– De har satt in nån skruv i foten, så som Simon (Johansson) och Allan (Kosik) har efter deras fotfrakturer, sen så knäckte de tillbaka fotleden i rätt läge.

 

 

Nu väntar sex veckor med gips och ytterligare sex veckor utan belastning på högerfoten. Det betyder att säsongen är över och att Dennis får fokusera på att ta sig tillbaka till nästa år.

– Just nu är det tråkigt men jag hoppas och tror att det självförtroende som finns i laget inte kommer försvinna och Alex (de Carolis) kommer göra det bra som ersättare. Det viktiga är inte min skada, det viktiga är att vi gör allt vi kan för att ta fem vinster.

Dennis ligger uppe på Västerås Sjukhus och inväntar att familjen ska komma tillbaka efter operationen med mat.

– Jag har fastat sedan elva-tiden igår kväll, så nu ska jag äntligen få äta mat. Det blir Spicy Hot och godis, haha.

Från sjukhussängen längtar Dennis att få komma hem och sedan se de återstående matcherna i serien.

– Jag ser fram emot alla matcher under hösten, att få sitta med alla andra experter på läktaren. Det är första gången jag kommer att sitta på läktaren i division 1, det ska bli kul på sitt sätt. Man måste se det positiva, det är bara fem matcher jag missar.

Redan nu blickar Dennis fram mot nästa säsong.

– Jag har oftast inga problem med att komma tillbaka i form men det är viktigt att inte skynda utan att ta det lugnt. Premiären är inte förrän i april och jag kommer garanterat vara där till Superettan-premiären om det inte är något annat som står i vägen.

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Privat