Samuel Sörman klar för VSK

Samuel Sörman från Skövde AIK har tecknat avtal med VSK Fotboll

I Coronatider fick Samuel stanna hemma i Skövde när vi gjorde klart avtalet. Men vi fick tag på honom via mobilen och hörde oss för hur det kändes nu när han vet att han ska spela i Västerås nästa säsong.

Hej Samuel – varmt välkommen till VSK. Är du lika förväntasfull som vi är?

– Absolut. Jag är både glad och taggad, säger Samuel. Det har ju varit målet ett tag nu, att kliva upp en nivå till Superettan. Chansen att få spela fotboll på nästan heltid är ju en dröm. Jag har trivts bra i Skövde AIK som jag kom till när jag var 15 för att delta i akademin där, men det var dags att utmanas ännu mer, berättar han vidare.

Vad var det som gjorde att du valde oss, VSK Fotboll?

– Jag har pratat ett antal gånger med Askebrand och vi klickade. Spelsättet som VSK har passar mig bra så det bara kändes rätt. Det ska bli kanonkul, svarar Samuel.

Nu när du flyttar hit, vad vet du om Västerås?

– Inte mycket. Jag vet att Västerås är betydligt större än Skövde. Jag har en kompis som bor i Västerås, men jag har aldrig varit där. Men jag gillar att testa nytt så jag ser fram mot flytten. Jag har hört att det finns många bra hamburgerställen och jag gillar hamburgare, säger han samtidig som han skrattar lite.

Om vi pratar om fotbollen då, vilken sorts spelare är du?

– Jag är en snabb ytterback med en bra inläggsfot, sammanfattar Samuel sig själv som spelare. Han forsätter: Jag gillar att gå med upp i spelet och springer oftast i 90 minuter.  Utmaningen blir väl att anpassa sig till en trebackslinje, om det är så vi kommer att fortsätta spela även kommande säsong.

Det låter kanon. Hur tror du dina kvaliteter kan bidra till vårt grönvita lag?

– Förutom att jag personligen vill ta ytterligare kliv individuellt hoppas jag att bidra både på träning och match med min intensitet men också att jag kan vara en bidragande faktor till att vi gör det bästa resultat någonsin.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Jag gillar att umgås och hitta på saker. Det har ju varit betydligt svårare i år med Coronan och allt. Men jag håller gärna på med andra idrotter. Golf kommer jag säkert att spela i Västerås. Men det verkar ju finnas mycket att göra i Västerås. Jag följer en del på Insta och får tips och idéer på vad som finns att göra i min nya hemstad. Ni kan hitta mig på Insta, men inte på Facebook, för något FB-konto har jag inte. Också gillar jag hamburgare, men det har jag ju redan sagt, avslutar Samuel.

Vi önskar förstås Samuel lycka till och önskar honom välkommen till Västerås och VSK Fotboll. Självklart kommer vi att få nytt foto på Samuel med VSK-tröja så fort han anländer till Västerås.