Läs mer..." />

Safiya inför Askersund: ”Det spelar ingen roll vilka vi möter”

Safiya Abdulkadir Abshir gjorde hattrick i hemmapremiären i söndags
Foto: Åke Hedvall

Under lördagen åker VSK Dam till Solberga IP för att ställas mot IFK Askersund i den tredje omgången av serien – avspark kl. 16:00. Vi kollade läget med anfallaren Safiya Abdulkadir Abshir inför matchen.

Hur har träningsveckan varit efter hemmapremiären i söndags?
– Träningsveckan har varit lugn och harmonisk. Vi spelade match för BK30 i onsdags vilket gör att vi inte kan ta i allt för mycket inför helgens match.

Du gjorde hattrick i hemmapremiären för en knapp vecka sedan. Hur var det?
– Det är alltid roligt att göra mål! Det känns extra bra då jag spelade min andra match efter knäskada, det är väldigt kul att vara tillbaka i spel!

Ni har en målskillnad på 29-0 och sex inspelade poäng efter de två inledande matcherna i serien. Hur skulle du sammanfatta inledningen av säsongen?
– Vi är nöjda med inledningen av säsongen, skulle sammanfatta den som ett kvitto på det vi har tränat väldigt hårt på under våren.

Imorgon är det en ny seriematch på schemat då ni ställs emot tabellåttan IFK Askersund, hur är känslan inför den matchen?
– Känslan inför morgondagens match är lika som alltid, vi är taggade och ser fram emot matchen! Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi vet vad vi ska göra på planen och det ska vi göra allt för att genomföra.

Hur vill ni genomföra morgondagens match på Solberga IP?
– Vi vill genomföra matchen med bra spel där vi rullar bollen genom hela laget och även försöker hitta fina kombinationer i den offensiva tredjedelen.

Hampus Lundskog