Safari inför Umeå: ”Måste vara smarta i sättet vi spelar”

Under söndagen gästar Umeå FC Iver Arena i den trettonde omgången av Superettan. Vi kollade läget med Karwan Safari inför matchen!

Karwan, sista träningen inför morgondagens match mot Umeå är avklarad. Hur är känslan inför matchen?
– Känslan är att vi måste ha tre poäng i morgon, det finns ingenting annat. Vi har haft matcher tätt inpå varandra nu och framöver kommer det lätta i spelschemat lite och förhoppningsvis börjar vi med en trepoängare i morgon.

Vad tog ni mer er från matchen mot Trelleborg i onsdags?
– Ingenting, vi lämnade den matchen bakom oss helt och hållet, finns ingenting att hämta från den matchen.

Hur känns den personliga formen just nu tycker du?
– Den känns bra, jag har fått mycket speltid på sistone, så formmässigt och fysiskt känns det väldigt bra. Nu vill jag bara att vi plockar poäng också.

Senast ni mötte Umeå var för nästan två år sedan, där det blev vinst och du gjorde två mål. Hur ser ni på årets upplaga av Umeå?
– Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt ingen koll på Umeå. Jag bryr mig mer om hur vi själva spelar, försvarar och attackerar. Det är det vi ska koncentrera oss på, det är vi som har hemmaplan imorgon och Umeå ska anpassa sig efter oss.

Vad kommer krävas i morgondagens match för att ta tre poäng?
– Det kommer vara varmt i morgon så vi måste vara smarta i vårt sätt att spela, inte vara dumma och ge bort bollen som vi hade en tendens att göra mot Trelleborg. Vi måste äga bollinnehavet så mycket som möjligt, så länge vi har bollen är det svårt för motståndarna att göra mål. Vi måste även komma till lägen, göra mål och vi ska kunna försvara en ledning.

Hampus Lundskog