Så minns vi försäsongen 21 – våra bästa bilder

Åke Hedvall heter VSK Fotbolls kontrakterade fotograf. Han följer laget på alla matcher under en säsong, borta som hemma. Det blir många timmar på resande fot för att ta de bilder som vi använder i våra artiklar om VSK Fotboll.

Normalt väljer vi ut de bilder från en match som visar något särskilt eller ser allmänt bra ut. Åke tar dock massor med foton, de flesta når aldrig offentlighetens ljus.

Nu är försäsongen 2021 officiellt till ända. De senaste två månaderna har varit en av de bästa perioderna resultatmässigt i klubbens historia. Vi tänkte högtidlighålla det genom att visa några av alla de bilder som Åke tagit på laget under försäsongen 2021.

En del av bilderna har redan använts i klubbens kommunikation, de flesta har aldrig visats innan. Häng med på försäsongen 2021 i ord och bild.

Här är en bild från matchen mot Sirius. Den är den stilfullaste av alla försäsongens bilder. Claus Royo tycks sväva i luften i perfekt harmoni med elementen. Vad som faktiskt händer i den här situationen är dock oklart.

VSK möter Halmstads BK i Svenska cupen. Dimman rullar in från havet och i slutet av matchen när mörkret började falla är det faktiskt lite svårt att följa spelet. Det är oklart varför kommunen inte lät HBK spela på sin betydligt bättre konstgräsplan som finns tillgänglig och som HBK normalt spelar sina cupmatcher på under vintern.

Emil Skogh laddar bössan i matchen mot Sollentuna. Vi hoppas spelaren överlevde smällen utan bestående men.

I matchen mot Vasalund fångar Åke, Justin Salmon när han försöker förinta någonting med sin ”laserstråleblick”, vi vet inte om det är en motspelare, domaren eller något annat som är målet.

Assisterande tränare Leffe Berg är uppenbart nöjd med att Gustaf Lagerbielke minuten innan bilden tas, nickat in 3-0 i matchen mot GAIS i Svenska cupen. Gustaf verkar vara rätt nöjd han också.

VSK Fotbolls supportrar följer alltid laget – oavsett förhållanden. Här är gänget samlat på stegar under hemmamatchen mot Sollentuna. Det är 8 grader kallt och en isande vind på det.

Hur kunde det där vara offside? Albin Sporrong frågar universum hur domaren kunde blåsa bort hans snygga mål som borde ha gett VSK ledningen i semifinalen mot BK Häcken.

En stilstudie av mittbacken David Engström i aktion. Han verkar ha skaffat sig en del lårmuskler genom åren. Matchen är mot Vasalund.

Ett av försäsongen snyggaste mål är precis på väg att bli till. Viktor Prodell håller nickar in första målet i cupmatchen mot GAIS. Perfekt inlägg – perfekt nick av Proddan = 1-0.

Man kanske inte kan tro det när man ser den här bilden, men assisterande tränare Leffe Berg var en ganska framgångsrik fotbollsspelare i VSK tidigare i livet.

The winter is coming… här är det match mot Sylvia under minst sagt frostiga förhållanden i början av februari. Det snöar och vinden är inte nådig. Åke är dock på plats och fotograferar.

Matlådor på värmning i bortamatchen mot HBK. Den som levererade maten tog sig minsann tiden att byta penna och måla dit ett rött hjärta efter att de skrivit VSK. Kärleken till klubben är stor på många håll och kanter.

Avbytare kan ha kul, även om man inte får starta. Här ser vi ett gäng i matchen mot HBK. De verkar ha oförskämt trevligt när de värmer upp.

Håll med – visst är försäsongsstället sjukt snyggt! Här ser vi Pedro Ribeiro i matchen mot BK Häcken. En bild som skulle kunna pryda vilket modemagasin som helst. Tröjorna kommer att aktionernas ut senare.
Det är oklart om det ger spelmässiga fördelar att ha spelare i truppen som är besatta av grönvita demoner. William Videhult är uppenbarligen det i alla fall. Vi får se hur det går.