Så är läget i VSK-truppen – Här är alla spelare med kontrakt

I början av januari drar försäsongen igång ordentligt när VSK Fotboll samlas efter decemberuppehållet, vi har tagit tempen på truppen och hur arbetet har gått under hösten med de sportsligt ansvariga i styrelsen Ado Sadzak och Peter Lundqvist.

2017 är på väg mot sitt slut och VSK Fotbolls spelartrupp är i stora drag satt. Ett gediget arbete under hösten är över, där klubben stod med 10 spelare efter säsongen.

– I det läget ville dåvarande manager ha upplägget att omförhandla med åtta spelare ur 2017 års trupp, Mjällby ville ha en 18-mannatrupp och ta in fyra-fem nya spelare, säger Ado.

I samband med att Johan Mjällby utnyttjade sin klausul i sitt kontrakt att kunna lämna Västerås SK för ett lag högre upp i seriesystemet gjorde VSK klart med fyra av dessa spelare (Robin Blommé, Koyar Salimi, Simon Johansson och Boris Ljevar). Dessutom gjorde man klart med Douglas Karlberg från Skiljebo SK.

– I samma veva som Mjällby utnyttjade sin klausul och att de här spelarna blev klara valde vi att bromsa in spelarförhandlingarna och fokusera på en ny manager. Vi hade tre kandidater på managerposten och när vi hade haft vårt första möte med TA (Tor-Arne) så kändes det jättebra, säger Ado.

VSK fick ett tips om Tor-Arne Fredheim genom Stefan Pettersson, redan i somras. Även lite senare från gamla VSK spelaren Andreas Eriksson, som haft honom som tränare i Ljungskile.

– Mjällby sa upp sitt plusår i somras och redan då började vi kika på vilka namn som eventuellt skulle vara aktuella för att inte stå helt handfallna om Mjällby skulle lämna. Då fick vi en handfull namn från Stefan Petterson, varav TA var ett, berättar Peter.

Efter att TA kom in valde de sportsligt ansvariga att låta TA samtala med Karwan Safari och sätta sig ned för att diskutera en framtid för Karwan i VSK.

– TA och Karwan hittade ett gemensamt språk och vi fyra hittade en lösning som alla är nöjda med, säger Ado.

Truppen innefattas nu av 20 spelare, två målvakter och 18 utespelare. Maxtaket i truppen är 22 spelare så det finns fortfarande utrymme att fylla på med spelare.

– Det är beroende på vad vi har för pengar, men vår önskan är att hitta två spelare till. TA ska få bilda sig en uppfattning av laget i träning och sedan kommer vi eventuellt bjuda in någon spelare på provträning för att se om de passar in, säger Peter.

VSK kommer även att plocka in en tredjemålvakt, U19 spelaren Simon Svensson, som man sedermera kommer att låna ut för att få speltid.

– Vi tycker att truppen ser bra ut och vi hoppas på att TA tycker detsamma när han studerat killarna under januari, efter det hoppas vi kunna spetsa till den lite mer och då med några profiler som TA tillfört, avslutar sportsligt ansvariga Ado och Peter.

VSK Fotbolls spelartrupp 2018:
Målvakter
Anton Fagerström
Daniel Svensson

Backar
Mathias Benker
Dennis Botchey
Dennis Persson
Kevin Custovic (Back och mittfältare)
Robin Blommé
Ilir Berisha
Calle Svensson

Mittfältare
Filip Tronêt
Koyar Salimi
Fredrik Lundqvist
Carlos Gaete Moggia
Jonas Hellgren
Boris Ljevar
Simon Johansson
Josef Akpinar

Forwards
Emir Smajic
Douglas Karlberg
Karwan Safari

 

//Dan Kiwii Persson