Rödlund tävlingsdebuterar i cupen – ”Kan bli en rolig match”

På torsdagskvällen kommer IK Brage till Solid Park Arena för att möte Grönvitt i Svenska cupen. Det vinnande laget går vidare till cupgruppspelet i vår. Ett av sommarens nyförvärv, Hugo Rödlund, kommer att starta matchen. – Det ska bli roligt och intressant att möte ett superetta-lag, säger Hugo dagen före match.

Under träningslägret i Tvååker byttes Hugo Rödlund in i den andra halvleken och gjorde därmed sina första minuter i VSK:s A-lag. På torsdagskvällen väntar tävlingsdebuten mot IK Brage.

– Jag har kommit in jättebra i laget och det känns som att grabbarna välkomnat mig riktigt bra. Nu ska det bli kul att få lira lite boll och få spela match, det är det man vill göra.

På söndag väntar en viktig seriematch borta mot Carlstad United, vilket gör att VSK kommer rotera på vissa startspelare.

– Vi går in till matchen med fullt fokus och ska göra allt för att vinna den, det går inte att gå in till en match och säga att man ska förlora.

I serien är hemmapubliken vana att se VSK inneha bollinnehavet och det återstår nu att se om VSK lyckas med det även mot IK Brage.

– Vi har hanterat hög press bra tidigare och jag tror att vi kommer ha mycket boll och föra stora delar av spelet, sen tror jag att det kan bli en rolig match.

Svenska Cupen
VSK Fotboll – IK Brage
Torsdag 23/8 18.30
Solid Park Arena
Köp din matchbiljett här >>>

OBS! Ditt säsongskort gäller även i denna cupmatch.

Dan Kiwii Persson