Robin Blommé lägger skorna på hyllan

Robin Blommé har styrt och ställt i VSK-försvaret sedan debuten 2007. Efter att laget i helgen blev klara för Superettan gör han äntligen, enligt honom själv, beslutet offentligt med att lägga skorna på hyllan och avsluta karriären. – Matchen på lördag blir min sista i VSK och för alltid, säger Robin Blommé.

Debuten kom som sagt 2007 när en 18-årig Robin Blommé gjorde den ”riktiga debuten”, första matchen från start, i derbyt borta mot Skiljebo SK.

– Supportrarna tog över Hamre IP, för mig var det något helt nytt. Fantastiskt minne.

Totalt har Robin representerat VSK i 170 matcher under nio säsonger. Men nu har det hela kommit till ett slut.

– Matchen på lördag blir min sista i VSK och för alltid. Största anledningen till det är mitt civila jobb som gör det svårt att kombinera med en fortsatt satsning. I år har det stundtals varit väldigt tufft att få det att gå ihop, med spel i Superettan med allt vad det innebär skulle göra det ännu tuffare.

Beslutet har under året vuxit fram men Robin beslutade sig för att hålla det hemligt tills det stod klart hur säsongen skulle sluta. I respekt för klubben och laget.

– Jag har inte velat säga det till någon innan det blev klart att vi gick upp. Jag ville invänta till säsongen var över innan jag sa något för att inte störa någons fokus, påverka eller inverka någonting. Av respekt till alla andra så inväntade jag så länge som möjligt.

Innan tisdagsträningen ställde sig Robin Blommé upp i omklädningsrummet och tillkänna gjorde beslutet för spelartrupp och ledare.

– Det var jobbigt och det kom några tårar. Allt har sin tid och jag känner ändå att beslutet är rätt. Det kommer kännas jobbigt nästa år när säsongen drar igång och man själv inte är med. Jag ville ändå att grabbarna skulle få reda på det först och att det inte blir några spekulationer om några strandade kontraktsförhandlingar eller så, för dit har vi aldrig kommit. Det här är mitt beslut.

Hur tog dina lagkamrater beslutet?
– Det var nog väldigt stor förvåning, det var nog rätt många som trodde att jag ville köra på. Det är bara min familj som har vetat om det.

Ett slut som sagt, men ett väldigt lyckat sådant.

– Det känns ändå skönt att säsongen slutar som den gjorde, att man fick avsluta karriären på det här viset. Jag sa det inför säsongen, antingen spelar jag i VSK eller så spelar jag inte alls. Spel på längre nivå tar tid det också, då känner jag att det inte är värt det.

När Robin får frågan om att summera sin karriär blir han först tyst innan han försöker sig på ett svar, som mynnar ut i minnen.

– Jag har fått vara med att ta steget upp två gånger, något jag såklart rankar jättehögt. Säsongen 2010 är något som ligger så otroligt varmt om hjärtat. Hur hela säsongen var, vi var en sån otroligt stark grupp med unga killar som verkligen ville något och som överträffade alla förväntningar. Sen har vi Superetta-säsongen där bortamatchen mot HammarbySöderstadion var något speciell att spela. Sen har vi i år. Att gå upp på det sättet. Säsongen 2010 är speciell och numera säsongen 2018. När man får lite distans till det så kommer jag nog sitta och prata om den länge, precis som jag pratar med mina polare idag om säsongen 2010.

Hur kommer ditt liv se ut framöver, utan fotbollen?
– Jag driver en egen redovisningsbyrå med min fru och det är den som tar all tid. Jag kommer vara mycket med min familj och min son, min fru har fått dragit ett väldigt stort lass där. Kanske njuta av någon ledig helg som man nu hux flux får, som man inte haft sen man var 15 år. Jätteknäppt att man kan planera en sommarsemester utan att ha koll på massa datum. Jag kommer känna mig fri, men det kommer kännas tomt i vår. Det ska bli jäkligt kul att följa klubben i Superettan, klubben känns mer än redo för de större äventyren.

På lördag spelar VSK Fotboll den sista seriematchen för säsongen, hemma mot Arameisk-Syrianska IF. Vid vinst blir det sista gången Robin Blommé kommer köra sin patenterade segerramsa.

– Förhoppningsvis blir det en på lördag också, förlorar vi får jag väl skrika för seriesegern. Om rösten pallar. Den har inte riktigt återhämtat sig efter i söndags, när vi stod ute i kylan och firade tillsammans med supportrarna.

Avslutningsvis har Robin Blommé några ord till alla VSK:are:
– Jag vill tacka för allt stöd under alla år. Det är otroligt att ha fått spela i en klubb där supportrarna är en så stor del av klubben. Tack för alla fina ord, bara här i helgen och under hela min tid här, jag uppskattar det jättemycket. En uppmaning är att fortsätta stödja klubben och alla killar nästa säsong och fortsätta färga himlen Grönvit.

VSK Fotboll vill skicka ett stort tack för allt Robin Blommé gjort för klubben, både på och utanför planen. Vi hoppas att vi ses igen framöver!

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson