Robin Blommé fortsätter i VSK Fotboll – blir Players manager: ”Ser fram emot att utveckla klubben”

Här är ytterligare ett glädjebesked för VSK Fotboll inför den efterlängtade återkomsten till superettan.

Robin Blommé blir Players manager.

– Jag ser fram emot att få utveckla klubben, säger den grönvita favoriten.

 

 

VSK Fotboll säkrade seriesegern i division 1 norra i början av november och bara några dagar senare aviserade Robin Blommé att han skulle göra bokslut för den A-lagskarriär som spelare som inleddes i Grönvitt sommaren 2007.

Avslutningen på Solid Park Arena i Västerås blev tårfylld.

– Det blev väldigt emotionellt men samtidigt var jag tydlig med redan då att jag ville bidra till klubben i mitt hjärta på något annat sätt i framtiden, säger 29-åringen till vskfotboll.nu.

Nu är det alltså klart med en grönvit fortsättning – som Players manager.

– Jag ska fungera som en länk mellan spelarna och den övriga organisationen i form av tränarstab respektive styrelsen. Det handlar mycket om kommunikation i båda riktningarna och att bidra till att miljön ska bli så optimal som det går.

 Varför bedömer du att VSK Fotboll valde just dig?

– Jag la fram mina åsikter och synpunkter om organisationen och hur jag vill att klubben ska utvecklas och känner att jag fick ett väldigt stort gehör, säger Robin Blommé.

Styrelsens sportsligt ansvarige Ado Sadzak är mycket belåten med att Grönvitt har säkrat Robin Blommés tjänster.

– Robin är en väldigt klok kille som kan VSK Fotboll utan och innan och kommer att vara värdefull. Han har spelat många år i klubben, är påläst och har imponerande kunskaper om spelare och motståndare. Tanken är att Robin ska vara med inom fler områden och avlasta mig.

VSK Fotboll inleder den gemensamma försäsongsträningen på Solid Park Arena nu på måndag 7 januari och samtidigt tillträder Robin Blommé sitt nya grönvita uppdrag.

 

 

Thomas Ohlén