Robin Blommé blir sportchef i VSK Fotboll

Robin Blommé lämnar sin tjänst som players manager för att istället bli sportchef i VSK Fotboll. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2020 och arbetar fram till dess som tillförordnad sportchef.

– Det känns väldigt bra att få en sportchef på plats och att det är Robin som kliver in. Det gör att vi behåller kontinuiteten, enklare kan ta tillvara erfarenheterna från årets arbete snabbare och ta den sportsliga verksamheten till en ny nivå inför nästa säsong, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse.

Robin Blommé ser fram emot att tillträda sin nya roll.

– Jag fick frågan och landade i att jag tror mig kunna tillföra mycket och och påverka klubben positivt. Jag kommer som alltid gå in med hela min själ, men har egentligen mer klubbens bästa för ögonen snarare än en personlig ingång i detta, säger Robin Blommé.

I den nya tjänsten som sportchef får Blommé huvudansvar för hela VSK Fotbolls sportsliga verksamhet, inklusive akademin och ungdomslagen. Han svarar precis som klubbchefen direkt till VSK Fotbolls styrelse.

– Vi professionaliserar organisationen ytterligare för att kunna ta nästa steg. Mitt huvudfokus kommer ligga på seniorlaget, men vi har stora potential i att utveckla samarbetet mellan senior- och akademiverksamheten och mellan akademin och ungdomsverksamheten, säger han.

Igår spelade VSK säsongens sista match i Superettan och arbetet är redan igång med att forma truppen inför 2020, men även med att fastställa en sportslig strategi för att etablera VSK i svensk elitfotboll på längre sikt.

– Det stämmer. Jag har ända sedan mitt första samtal med Ado för ett år sedan betonat vikten av en sportslig strategi. Något som VSK kan luta sig mot i alla beslut. Jag tycker att det är viktigt att klubben drivs framåt utifrån en genomtänkt plan oavsett vad vi har för tränare, sportchef eller styrelse. Ingen person får vara oumbärlig.

Vad kan du säga om det pågående truppbygget?
– Det är alltid ett stort pussel att lägga. Vi vill ha en bra balans som gör att vi kan få ut ännu bättre prestationer individuellt och kollektivt utifrån en tajtare budget. Vi kommer försöka bygga en trupp med en blandning av lokalt förankrade spelare, förstärkningar utifrån och några yngre förmågor med potential att utvecklas hos oss.

Vi önskar Robin lycka till i sin nya roll!

Foto: Alexander Arntsen