Renan Faustini provspelar i Italien

VSK Akademis Renan Faustini befinner sig just nu i Italien för provspel med klubben Padova.

Renan spelar till vardags i VSK P19 och gjorde sin A-lagsdebut i träningsmatchen mot Linköping FC, där han även gjorde ett av målen.
– Det känns underbart. Jag har spelat i VSK i många år och det här är en stund man har längtat efter, sa Renan Faustini i en intervju efter matchen.

Just nu är Renan i Italien och provspelar för Serie B klubben Padova:
– Det har gått bra här nere. Det har varit match med P19 och jag tyckte det gick jättebra! Det är en viktig punkt eftersom de får se hur jag är i match och om jag platsar eller inte, säger Renan och fortsätter:
– Jag ska träna hårt veckan ut och förhoppningsvis blir jag uttagen till nästa match.

Renan Faustini i Linköpingsmatchen. Bild: Alexander Arntsen<

VSK Fotbolls akademichef Herman Ottosson kommenterar:
– Det är roligt att våra spelare uppmärksammas genom provspel utomlands. Renan har precis kommit tillbaka till vår akademi och har gått bra i P19 samt gjorde ett bra inhopp med A-laget. Provspelet kan ge Renan nya referenser kring vad som krävs för att ta nästa steg i hans utveckling.