Rapport från ett distriktsmästerskap

VSK är distriktsmästare i fotboll på herrsidan efter seger mot IK Franke.

På onsdagskvällen mötte VSK Fotbolls P19-lag IK Frankes A-lag i finalen i distriktsmästerskapen. Matchen slutade 1-0 till VSK efter viss dramatik på slutet.

Vi tog och hörde efter med Markus Lindberg, huvudtränare i P19, som kvällen till ära hade uppdraget att försvara klubbfärgerna då distriktsmästerskapet är en seniortävling.

– Grunden i det segrande laget var vårt vanliga P19-lag men det var förstärkt med tre spelare från A-truppen, Elis Wahl, Anders Hellblom och Alex Lindelöv.

Hur var matchbilden?

– Jag skulle säga att vi dominerade under första halvlek. Vi tryckte på och hade mycket boll. Franke hade svårt att klara av vårt presspel och blev ofta av med bollen.

– Vi fick också vårt mål under första halvlek, det gjordes av Alex Lindelöv. Jag kan väl tycka att vi kom till lite för lite målchanser sett till vårt spelövertag, säger Markus.

– Matchbilden förändras egentligen inte under andra halvlek. Vi har mycket boll och Franke backar hem för att försvara sig och satsa på kontringar.

Med femton minuter kvar av matchen hände något – berätta.

– Ja, vår målvakt Elis Wahl tar olyckligt bollen med händerna utanför straffområdet och blir utvisad.

Förutom det olyckliga i själva utvisningen och att behöva spela med tio man sista kvarten – så fanns ett problem till.

– Vi hade ingen reservkeeper med oss till matchen, säger Markus.

Hur löste du den kniviga situationen?

– En av våra utespelare fick hoppa in i mål, Carl Lindblad som är en reslig mittback. Jag bytte in en ny mittback och Calle drog på sig målvaktshandskarna. Det ska sägas att det var Calle själv som erbjöd sig att bli målvakt. Han kände ansvaret för situationen som en av våra kaptener i laget och han har stått i mål på träning tidigare.

– Vad jag vet har han dock inga större målvaktserfarenheter eller träning med i bagaget. Men Calle var den jag hade i bakhuvudet före matchen om något skulle hända med Elis, säger Markus.

Uppenbarligen lyckades Calle i målet under den sista stunden – 1-0 stod sig.

– Ja, egentligen förändrades inte matchbilden så mycket under sista delen. Vi lyckades ganska väl med att fortsätta att hålla i bollen men det blev kortare stunder och Franke fick mer boll på slutet och försökte slå inlägg.

– Chansmässigt hade de en halvchans som Calle gjorde en snygg benparad på så han behövde inte ställas på några större prov.

– Men visst, det var lite nervöst på slutet – men allt slutade väl, säger Markus avslutningsvis.

Vi säger Grattis och tack till vårt förstärkta P-19 lag som på bästa sätt försvarade klubbfärgerna i årets distriktsmästerskap.

Vi konstaterar också att damlaget förlorade sin DM-final mot BK 30 med 2-1, där VSK mönstrade ett ungt lag.

Bild: Peter Nilsson