Rapport från en träningsmatch

Här får ni en rapport i mest bild men även en del ord från VSK Fotbolls U21-match mot AIK tidigare i veckan.

Adam Padovan

Det var mycket folk på matchen denna fina sommardag. Gissningsvis någonstans mellan 1000-1500 personer hade letat sig till Spånga IP. De flesta för att få se John Guidetti i aktion. Hur kan vi veta det? Jo, efter att Guidetti blivit utbytt tunnades åskådarleden ut betydligt.

På bilden ser vi Adam Padovan som beskrivs som en stor offensiv talang. I februari i år fick han lärlingskontrakt med klubben men spelar till vardags i vårt P19-lag.

David Burubwa

I den här matchen fick vi se David Burubwa spela, nästan hela matchen. Vi kan konstatera att han var på sitt bästa spelhumör och höll AIK:s försvar fullt sysselsatt. Hans förmåga att vända på små ytor och gå förbi sin motståndare är en fröjd för ögat att skåda. På bilden ser ni en till bekanting Ahmad Faqa som spelade vänstermittback den här matchen och som gick många dueller mot David.

David Burubwa och en AIK-spelare som är för sent ute.

Bilden visar det enda sätt AIK hade för att få stopp på David – han är ett riktigt kvicksilver.

Max Larsson drar på ett skott – målvakten får tänja ut ordentligt för att få stopp på det hela

AIK började matchen bäst och tog tag i taktpinnen och hade några farliga lägen den första stunden av matchen. Men VSK arbetade sig in i det hela och tog över allt mer. Det blev flera farliga lägen varav ett visas på bilden. Max är en giftig avslutare och borde nog lossa sin vänsterbössa oftare – det blir nästan alltid farligt när han gör det. I halvtid stod det 0-0 med fördel för Grönvitt.

Daniel Svensson avvärjer ett avslut från John Guidetti

Den samlade publiken ville se John Guidetti i aktion – hur gick det för honom? De flesta hade nog hoppats på mer. Pedro Ribeiro och Viktor Steen såg till att det inte blev några riktigt farliga lägen för anfallaren. Han blev utbytt i halvtid.

En fågel

Det var kanske lite av semesterkänsla över matchen – åtminstone hos vår fotograf Åke som hittade andra motiv än fotbollsspelare att plåta.

Två fåglar på en belysningsstolpe

Som sagt…

En stålfågel

Till slut återvände Åke till matchen och spelarna.

Målgest från Miguel Sandberg 0-1 till VSK matchminut 49

VSK började även andra halvlek bäst och redan efter några minuter kombinerade sig laget fram till ett läge som slutade med att Miguel enkelt kunde rulla bollen i mål. Det var en fin period för VSK och kort efteråt rullades AIKs försvar upp på nytt och Miguel hade ett helt öppet läge men bollen studsade förargligt över hans fot när han skulle slå in den i öppet mål. På en konstgräsplan hade det varit mål då bollar inte studsar på det viset på plastgräs.

Daniel Ask gratulerar målskytten

En av få startspelare som spelade denna match var Daniel Ask. Efter tre matchers avstängning var han spelsugen de luxe – och det märktes. Han var väldigt bra i den här matchen och tog tag i VSKs anfallsspel tillsammans med David och Max. Han låg bakom den aktion som ledde fram till VSKs mål. Vi får hoppas han tar med sig spelglädje och fokus till matchen på söndag.

Carl Wärme från IFK Eskilstuna

En spelare som hoppade in i andra halvlek var Carl Wärme från IFK Eskilstuna. Den minnesgode känner igen namnet och minns nog också att mittbacken tränade och spelade med VSK redan förra sommaren. Han gjorde faktiskt sin debut mot just AIK i en träningsmatch på Södertälje Arena. Carl är bara 18 år och en riktig talang som i vintras ryktades till Hammarby. Med sina 195 centimeter såg han till att VSK inte förlorade en nickduell i eget straffområde och gjorde några viktiga brytningar.

Edwin Nore

Skiljebospelaren Edwin Nore fick hoppa in redan i första halvleken när provspelaren David Edvardsson från Malmö FF fick en känning i knät. Han jobbade hårt på mittfältet och såg till att AIK hade svårt att spela igenom VSK med raka bollar. I slutet av matchen var det ett ungt lag med spelare från IK Franke, Skiljebo, HTFF, IFK Eskilstuna och VSK som försvarade de grönvita färgerna. Slutresultatet blev 1-1, vilket VSK får vara nöjda med efter att ha spelat med 10 man sista halvtimmen.