Patric Åslund har fått lärlingskontrakt

Patric Åslund
Patric Åslund, 18-åring med lärlingskontrakt hos VSK Fotboll

Det är en sak att vara med i VSKs akademi med möjlighet att träna fotboll på hög nivå tillsammans med likasinnade. Det är en annan att ta första kliven mot ett liv som fotbollsspelare. Ett av de första är att få ett lärlingskontrakt med A-laget.

Vi träffade Patric Åslund, född 2002, för att höra vad det betyder för honom.

Hej Patric! Hur är läget?

Det är bra, lite kallt idag, men jag är peppad och beredd att ge allt på dagens träning, om inte annat för att bli varm. säger han med glimten i ögat.

Underbart, vad betyder det för dig att få ett lärlingskontrakt?

Det betyder att jag blir utlånad till IFK Eskilstuna som spelar i div. 2 och därmed får erfarenhet från seniorfotboll på en hög nivå. Jag tränar omväxlande med VSK och IFK. På det sättet håller Askebrand ögonen på mig och ser mina framsteg.

Är du VSK-are från början?

Nej, jag har varit VSK-are sen jag började i akademin som 16-åring. Min moderklubb är Västerås IK. Men jag visste att akademin och VSK är min största chans att utvecklas till att bli så bra som möjligt och förhoppningsvis kunna leva på fotbollen.

Hur är du som spelare då?

Jag är mittfältare som läser spelet bra, är en duktig passare och gör det svårt för motståndarna att ta bollen från mig.

Det låter som någon man gärna vill ha med i laget. Hur kom det sig att just du fick det här lärlingskontraktet?

Jag och mina tränare i dialog kom överens. Min ambition och vad de såg i mig stämde helt enkelt ihop.

Grattis Patric och stort lycka till. Några sista ord som du vill skicka med innan vi säger hej då?

Jag vill bara säga att det finns verkligen en möjlighet i VSK och genom akademin. Ta den om du får chansen.