På väg mot P17 Allsvenskan

Det går bra för våra lag i pojkakademin just nu. Framförallt för P17 som idag spelar en av två matcher för chansen att spela i P17 Allsvenskan nästa år. Täby FK står för motståndet, ett tufft motstånd med spelare som under säsongen fått chansen i Täbys herrlag i div 1 och i P19 Allsvenskan. Vi tog kontakt med Alexander Rubin, P17:s tränare för att se hur läget är inför dagens utmaning. 

Hej Alexander – hur är stämningen i truppen inför den här utmaningen?
– Den är bra. Killarna tycker att det är kul med tuffa matcher som har stor betydelse. Vi är väl förberedda och tror att vi har kapacitet att klara av det.

Härligt, men vad är det som har tagit er så här långt?
– Vi fokuserar främst på att vecka efter vecka ge våra spelare rätt förutsättningar för att utvecklas till att bli bättre fotbollsspelare. Att vi tagit oss hit ser jag som en konsekvens av att vi lyckats med det. Jag tycker det återkommande speglar sig i lagets matchprestationer. 

Mmm, det har ju resultaten visat. Visst har ni några spelare som ska på landslagsträning och Future Team i veckan?
– Jo, det stämmer. Vår målvakt Elis Wahl och vår ytterback Isak Tallwin är uttagna den här gången. Glädjande att vi som akademi utvecklar spelare i rätt riktning.

Om vi går tillbaka till dagens match och Täby. Vad har du att säga om dem?
– Troligtvis det tuffaste motstånd vi kommer att möta i år, så det blir en rolig utmaning. De slog Östersunds FK med 4–0 i omgång 1, som vi sedan ska möta i sista omgången. Men vi kommer från en bra träningsvecka och är klart redo för uppgiften. 

Det låter bra. Vi håller tummarna. Tack för att du tog dig tid och lycka till. 

Du kan följa matchen som börjar 17.00, via Min Fotboll här: