”På hemmaplan ska vi alltid dominera” – Calle Svensson

Imorgon spelas en träningsmatch mellan VSK Fotboll och seriekollegan Karlslunds IF, VSKs andra träningsmatch den här veckan. – Jag tycker att det har varit väldigt bra struktur, säger Calle Svensson om försvarsspelet hittills under försäsongen.VSK är inne i en intensiv vecka med två träningsmatcher. Den första spelades i onsdags när Hammarby IF (förlust med 1-4) var på besök, en match som spelades inför en glädjande hög publiksiffra om 604 besökare.

– Jag tycker att det var ganska okej spelmässigt, det var mest tråkigt att det stack iväg målmässigt på slutet. Men i övrigt gör vi en vettig insats.

Vad säger du om de två målen som ramlar in i slutet?
– Är man ett bra fotbollslag så gör man mål på såna misstag som vi gör. Det ser lite turligt ut och det är lite tillfälligheter, samtidigt ska man ge dem cred för att de sätter bollen.

Nu ställs VSK mot seriekollegan Karlslunds IF, detta efter tre raka träningsmatcher mot motstånd från högre serier.

– På hemmaplan ska vi alltid dominera och föra matchen, det är givet. Vi spelade match i onsdags och har många skavanker, men det ska bli kul imorgon och se om vi kan prestera på den nivå jag tycker att vi borde göra.

VSK har släppt in elva mål på försäsongens fem träningsmatcher, men trots det höga antalet tycker Calle att försvarsspelet har fungerat bra.

– Jag tycker att det har varit väldigt bra struktur, sen har vi släppt in ganska många mål ändå. Vi kanske bara har dåliga mittbackar, skrattar Calle innan han fortsätter.

– Vi har jobbat mycket med att komma rätt i första pressen och med spel i defensiv box, nu handlar det om att ta samma kliv i anfallsspelet som vi gjort försvarsmässigt. Anfallsspelet har inte riktigt klickat än så länge.

Träningsmatch
VSK Fotboll – Karlslunds IF
Lördag 10/2 12.00
Solid Park Arena

VLT.se sänder träningsmatchen, klicka här för att komma till sändningen >>>

Dan Kiwii Persson