Olle Edlunds heta år – här är kreatörens nya mål: ”Ska ha som ambition att komma betydligt högre”

VSK Fotboll säkrade kontraktet – och Olle Edlund gjorde sin bästa säsong. Kreativa mittfältaren laddar redan om och siktar på ett ännu bättre 2023. ”Vi ska ha som mål komma betydligt högre upp i tabellen”, säger 22-åringen i en stor intervju.

Olle Edlund får allt större förtroende på VSK:s centrala mittfält. Förra året blev det 23 matcher i Superettan och den nyligen avslutade säsongen 29 – av 30 möjliga. ”Jag gillar att ta ansvar, jag känner att jag har en betydande roll i laget och jag vet vad tränarna vill ha ut av mig på olika positioner”, säger 22-åringen.

Semester från fotbollen men Herman Magnusson, Olle Edlund, Simon Gefvert och Jakob Lindahl (bakom kameran) fortsätter att uppträda på gräs. Kvartetten åkte till banor utanför Torrevieja och hade några hårda golfmatcher med mycket prestige.

VSK Fotboll säkrade som bekant fortsatt spel i Superettan efter en imponerande avslutning som gav stor och välförtjänt uppmärksamhet.

Inget annat lag tog lika poäng på slutet.

– Hela laget presterade riktigt bra sista tio-tolv matcherna. Samtidigt spelade vi en fotboll som är rolig att kolla på för publiken. Det är den typen av modern fotboll som gör det attraktivt att komma till VSK, säger Olle Edlund till klubbmedia.

Grönvitt rekryterade Olle Edlund inför säsongen 2021 och då blev det 23 matcher i näst högsta serien.

I år bokfördes den unge teknikern och dirigenten för 29 matcher.

– Jag missade Halmstad borta på grund av en fotskada men i övrigt har jag hållit mig tillgänglig.

Är du nöjd med det stora förtroendet från tränarna Kalle Karlsson och Alexander Rubin?
– Jag gillar att ta ansvar, jag känner att jag har en betydande roll i laget och jag vet vad tränarna vill ha ut av mig på olika positioner, säger Olle Edlund.

Publiken på Iver Arena i Västerås och grönvita fans som följer VSK också på bortagräs uppskattar Olle Edlunds one touch-fotboll och förmåga att tankemässigt alltid vara något eller några steg före motståndaren.

– Jag tycker om att göra det enkelt för mig och mina medspelare genom att hela tiden försöka skapa ytor och coacha de andra.

Känner du att du fortsätter att utvecklas?

– Ja, absolut. Jag kan bli ännu mer kreativ och ta ytterligare ansvar på planen, säger Olle Edlund.

Egna framgången och den bärande rollen på VSK:s centrala mittfält tillskriver Olle Edlund ödmjukt Pedro Ribeiro och Herman Magnusson som senare delen av säsongen briljerade som back och tidigare i veckan signerade nytt avtal med Grönvitt.

Påskrifterna från Pedro Ribeiro och Herman Magnusson gladde förstås alla som följer VSK Fotboll.

– Det är två toppspelare som betyder väldigt mycket för oss.

Grönvitts trupp har ledigt från den gemensamma träningen från slutet av november fram till inledningen av januari.

Poängmässigt starka spurten har fått klubbens alla följare att hoppas på en mer framskjuten placering nästa år.

– Vi ska sätta oss med ledarstaben och diskutera målsättningar men jag tycker att vi ska ha som ambition att komma betydligt högre i tabellen. Det har vi alla möjligheter att lyckas med, säger Olle Edlund som innan flytten från Stockholm till Västerås bland annat representerat de tre huvudstadsklubbarna Djurgården, Brommapojkarna, Hammarby och var utlånad till IK Frej i Täby när laget låg i Superettan.

Tack vare flytten drygt tio mil västerut har det blivit en hel del golf efter träningarna med bland annat Simon Gefvert, Jakob Lindahl och Herman Magnusson.

Kvartetten spelar ofta på VSK Fotbolls partnerklubb Västerås GK och en del på Skerike GK.

– Det är trevligt att komma ut och göra aktiviteter tillsammans.

Den här veckan har de fyra varit utanför Torrevieja i Spanien och spelat golf  i 15-20 graders värme.

– Alla har runt 13-14 i handicap så det blir hårda matcher på banorna, säger Olle Edlund med ett skratt innan det är dags att fixa kvällsmaten och slå på tv:n för ytterligare en VM-match från Qatar.