Oavgjort mot Jönköping Södra IF

VSK och Jönköpings Södra IF drabbade samman på ett regnigt Solid Park Arena i Superettans första omgång följande uppehållet. Båda lagen skapade målchanser av hög kvalitet men matchen slutade alltjämt 2-2 efter några minst sagt dramatiska slutminuter där båda lagen nätade.

Inför Superettans 15:e omgång befann sig VSK fem poäng bakom femteplacerade Jönköpings Södra IF och båda lagen sökte efter en stark start på höstsäsongen. VSK öppnade starkt och forcerade framåt, i den 13:e minuten löper Filip Tronêt igenom mot vad som ser ut att bli ett friläge, men som blir bortdömt.

Öppningsmålet kommer i den 25:e matchminuten när gästande Jönköpings Amir Al-Ammari får på en drömträff på frisparken och bollen letar sig upp i vänstra krysset bakom Anton Fagerström.

I den 34:e minuten kvitterar VSK genom Filip Tronêt som får bollen efter högerkanten av Brian Span, Tronêt försöker skottfinta backen men tappar vinkel i processen och målchansen såg ut att försvinna tills Tronêt från snäv vinkel dunkar bollen ribba in.

Första halvlek skulle inte bjuda på några fler farliga målchanser och lagen gick till halvtidsvila med 1-1.

Andra halvleks första riktiga målchans stod Jönköping för i den 47:e minuten när kalabalik uppstod i VSK straffområde, Fagerström lyckades till slut fånga bollen och lugna ner situationen.

I den 52:a minuten får Filip Tronêt bollen några meter utanför Jönköpings straffområde och får på ett hårt svepande långskott men Jönköpings Frank Pettersson står för en kanonräddning när han får fingertopparna på bollen och tippar ut den till hörna.

I den 77:e minuten får VSK ett jätteläge att ta ledningen när Brian Span kommer runt på högerkanten och skickar in ett hårt inlägg efter marken som Dennis Persson är så när på att skarva in.

I den 88:e minuten har VSK tryckt upp laget i ett försök att forcera fram ett ledningsmål men när en VSK spelare lämnas ensam hemma och tappar bollen i kamp med Jakob Orlov tar Jönköping ledningen efter att Jakob Orlov kyligt chippat in 2-2.

VSK kvitterar för andra gången i matchen i den 90:e minuten när Douglas Karlberg skarvar vidare Boris Ljevars inlägg till en fristående Karwan Safari som inte gör några misstag och skickar in kvitteringsmålet.

Efter 94 spelade minuter slutar matchen oavgjort 2-2. Båda lagen tar med sig en poäng till returmötet nästa vecka i Jönköping då serien vänder.

Text: Viktor Bergman