Oavgjort i seriepremiären för U21

I tisdags inledde U21 seriespelet när man spelade 1-1 borta mot Degerfors IF, målet gjordes av Rinor Nushi. – Det var en kanonmatch, säger lagets tränare Thomas Gabrielsson efter matchen.

VSK Fotbolls U21-lag är även i år en hopslagning av VSK Fotboll och Skiljebo SK. Tanken är att de A-lagsspelare som inte får tillräckligt med speltid i A-lagen har möjlighet att få det här. Just därför spelar U21-laget endast matcher. För att fylla ut truppen fylls det ibland på med spelare från VSK:s U19 eller Skiljebos U17.

I tisdags var det seriepremiär borta mot Degerfors IF i en match som slutade 1-1.

– Det var en kanonmatch från grabbarna. Det är ofta svårt att spela mot Degerfors på bortaplan så 1-1 är ett bra resultat. Samtidigt känns det lite surt att vi släpper in kvitteringen i slutsekunderna.

I den andra övertidsminuten kom kvitteringen till 1-1 för Degerfors.

– De kom runt på deras högerkant och slog ett inlägg som nickades in.

A-lagsspelarna som var med från VSK Fotboll var Rinor Nushi, Carlos Gaete Moggia, Daniel Svensson, Fredrik Lundqvist, Kevin Custovic, Dennis Botchey och Koyar Salimi. Alla förutom Koyar spelade 90 minuter.

– Jag måste passa på att säga att det var otroligt kul att se hur proffsiga våra killar va, hur kul de hade det och hur bra det funkade med de andra grabbarna. De kom med rätt inställning och förstod vad syftet med U21-matchen var.

Från VSK:s U19 var Philip Södergran, Alvin Lööf och Carl Snickars med.

Degerfors IF – VSK Fotboll U21 1-1 (0-1)
0-1 (34) – Rinor Nushi
1-1 (90+2) – José Segura Bonilla

Nästa match för U21 spelas mot Gefle IF, tisdagen 1/5 17.30 på Solid Park Arena.

Dan Kiwii Persson