Oavgjort i försäsongens tredje match

VSK Fotboll tog emot förra norrettankonkurrenten FC Linköping City i kväll. Säsongens tredje träningsmatch slutade 3-3. 


Startelvan inför matchen bjöd på en någorlunda konstellation än den sett tidigare under försäsongens matcher. Filip Tronêt vilade i och med nässkadan från tidigare matchen mot AFC Eskilstuna, även Douglas Karlberg och Ilir Berisha lyste med sin frånvaro. 

I kväll tog Stefan Batan plats på planen, den första för säsongen där han även spelade på topp. Han kommenterade till VLT Sport efter matchen om det något oväntade positionsbytet:
– För mig handlar det om matchträning, när Thomas (Gabrielsson) frågade om positionen jag spelade på så kände jag ”varför inte”?, säger Stefan Batan till VLT Sport efter matchen. 

Stefan Batan gjorde sin första match för säsongen, som vänster forward.

Batan till vänster med Karwan Safari i mitten. Och William Videhult som tog steget från U19 till A-laget under förra säsongen kunde vi se på plan när VSK mötte FC Linköping City på hemmaplan. I kväll, mot samma lag, gjorde han sin startdebut. Så såg toppen ut i kvällens startelva.

William Videhult till vänster i bild, tagen från matchen på hemmaplan mot FC Linköping City.

I 23:e minuten gör Karwan Safari det första målet för VSK. Fem minuter senare gör Jonas Hellgren ytterligare ett och VSK utökar ledningen med 2-0. Dock gör Linköping sitt första mål i minut 39 och resultatet är 2-1 när det är dags för halvtid.
– Första halvleken kunde vi skapat ännu mer målchanser och fokuserat mer på de saker vi tränat på. De pressade oss på ett bra sätt, där hade kunnat dra fördel av att spela direkt, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson efter matchen. 

Videhult och Safari.

Under andra halvlek kvitterade Linköping i minut 53 till 2-2, men VSK skulle fyra minuter senare ta tillbaka ledningen med 3-2. Med hjälp av 17-årige Renan Faustini från VSK Akademin U19 som för kvällen gjorde sin debut med truppen. 
– Det känns underbart. Jag har spelat i VSK i många år och det här (att få debutera) är en stund man har längtat efter, berättade Faustini efter matchen i VLT:s direktsändning. 

I 74:e minuten kvitterade Linköpingslaget igen efter mål på straff. Huvudtränare Thomas Gabrielsson kommenterade andra halvlek:
– Under andra halvlek gör vi korrigeringar i försvarsspelet och känner oss lite säkrare. Det var jättekul att få se Renan göra mål och att U19s grabbar fick ta plats på planen.

3-3 blev slutresultatet.
Bilder: Alexander Arntsen

VSK – Linköping City 3-3 (2-1)
Mål: 1-0 (23) Karwan Safari, 2-0 (28) Jonas Hellgren, 2-1 (39) Carlo Yael, 2-2 (53) Fredrik Alm, 3-2 (59) Renan Faustini, 3-3 (74) Wellington Fernandes (straff)

Se Instagram för bilder efter matchen… Uppdateras kontinuerligt.